Eusebius – Cash

V řadě Film týdne nabídne Eusebius v pátek 23. dubna 2010 krimikomedii Cash za 49,- Kč. Past je nastražena – zrada vykonána.

Hrdinou francouzské kriminální komedie je velmi zdatný gangster Cash, nejelegantnější podvodník v Paříži, který dokáže oškubat každého, koho si zamane. Nyní pracuje na jednom kšeftu s padělanými bankovkami s dalším gangem. Specializuje se ale na krádeže diamantů a má v plánu něco většího, velkou fušku na Riviéře.

 

Když však je zabit jeho bratr Solal, což má na svědomí konkurenční gang, snažící se zmařit pečlivě připravenou loupež, Cash se spojí se zlodějským veteránem, legendárním podvodníkem Maximem.

 

Ten sebou do akce přivádí i půvabnou Garance. Poté se na scéně objeví ještě další atraktivní a tajemná žena.

 

Nikdo ovšem netuší, že uznávaná zlodějka Julia je ve skutečnosti policistka, prahnoucí po povýšení, která pracuje v utajení a hodlá Cashe zarazit. Jenže Maxim je ještě větší ryba…

 

Past je nastražena – zrada vykonána. Jedno je však jisté. Za smrt přítele a bratra bude zaplaceno. Někdo prohraje, ale kdo to bude?

 

Mírně nad průměr hodnocený film je dle komentářů propletený spoustou falešných stop a dějových zvratů, přesto nedokáže strhnout a zaujmout a ani Jean Reno příliš nepřesvědčí… Obyčejná oddechovka, která nepadá pod potřebnou úroveň. A někomu se vybavují Dannyho parťáci jako zábavnější alternativa.

 

Žánr: Komedie / Krimi / Thriller

Země původu: Francie

Rok vzniku: 2008

Délka: 100 minut

Původní název: Ca$h

Světová premiéra: 23. dubna 2008 – Francie, Belgie

Režie: Eric Besnard

Scénář: Eric Besnard

Produkce: Luc Bossi, Patrice Ledoux

Hudba: Jean-Michel Bernard

Kamera: Gilles Henry

Střih: Christophe Pinel

Kostýmy: Madeline Fontaine

Společnost: Pulsar Productions / TF1 Films Production / TF1 International

Natáčeno: Côte d’Azur, Francie / Paříž, Francie

Hrají: Jean Dujardin (Cash), Jean Reno (Maxime – Dubreuil), Valeria Golino (Julia), Alice Taglioni (Garance), François Berléand (François), Caroline Proust (Léa), Samir Guesmi (Fred), Cyril Couton (Mickey), Eriq Ebouaney (Letallec), Ciarán Hinds (Barnes), Jocelyn Quivrin (Lebrun), Hubert Saint-Macary (Leblanc), Christian Hecq (Lardier), Joe Sheridan (Finley), Roger Dumas (Emile), Mehdi Nebbou (Vincent), Christian Erickson (Kruger), a další

Údaje o DVD neznámé:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 francouzsky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný 16:9 (podle imdb.com 2,35:1)

Bonus: ?