DVD edice – Tajemství domu Usherů

Někteří tvůrci jsou velice plodní a dostávají stále další a další příležitost, bez ohledu na to, co pod jejich taktovkou vzniká za šméčko. V obálce DVD edice se 21. srpna 2009 objevuje další film plný obnažených chlapeckých hrudníků Tajemství domu Usherů za 49,- Kč. Mnoho jich přijelo, nemnozí přežijí…

Mladý Victor přijíždí navštívit svého dávného přítele Rodericka Ushera, do jeho rodinného sídla. Victor má z domu podivné pocity a časem odhaluje děsivé tajemství, které drží celý rod Usherů naživu. Rázem se ocitá ve smrtelném nebezpečí.

 

Někde nad 30 procenty v zahraničí a těsně nad 10 procenty na csfd.cz. Komentáře konstatují, že taková nepovedená gay adaptace musí klasika anglické literatury nutit otáčet se v hrobě. A že jestli se něčeho u takového „hororu" bát, pak jedině líbajících se, vyholených, navoněných chlapců, kteří předstírají, že jsou herci. Jeden z diváků, udělující odpad, popisuje: Viktor, který "vidí mrtvé lidi", spatří za vlající záclonou duchy tří krásných námezdních dělníků v luxusních značkových boxerkách, jak mu jedním hlasem sdělují: "Dům je prokletý, není úniku."

 

Ani v zahraničí nadšení nebudí: Má to být všechno o domě, který je "živý" a "krvežíznivý". Od první minuty filmu až do konce uslyšíte tuto větu znovu a znovu, jenže bez jakéhokoli důkazu či důsledku. Dialogy jsou hrozně pseudointelektuálské, herectví je hrozné, příběh neexistuje a hudba vám přivodí nanejvýš prudké bolesti hlavy.

 

Žánr: Horor / Thriller

Země původu: USA

Rok vzniku: 2008

Délka: 81 minut

Původní název: House of Usher

Světová premiéra: 9. května 2008 – USA

Režie: David DeCoteau

Scénář: Simon Savory

Produkce: Paul Colichman, David DeCoteau, Stephen P. Jarchow, John Schouweiler

Hudba: Harry Manfredini

Kamera: Howard Wexler

Střih: Danny Draven

Kostýmy: Shawnelle Cherry

Společnost: Rapid Heart Pictures

Natáčeno: Los Angeles, Kalifornie, USA

Hrají: Michael Cardelle (Victor Reynolds), Frank Mentier (Roderick Usher), Jaimyse Haft (Madeline Usherová), Jack Carlisle (Markus), Bart Voitila (Sam), Daniel Fugardi (Casper), Jill Jacobson (sestra Cabotová), Ian Shaw (vypravěč), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: žádné

Obraz: barevný PAL DVD5 16:9

Bonus: