Magic Box – Na hraně zítřka

Neděle 12. října 2014 je na novinky bohatá a společnost Magic Box k nim přidává za 399,- Kč katalogovou novinku Na hraně zítřka. Žít. Zemřít. Zažít znovu.

Mimozemská civilizace, kterou neporazí žádná armáda současnosti, vytrvale útočí na planetu Zemi a major William Cage je vyslán na sebevražednou misi. Za pár minut je zabit, jenže se ocitne v časové smyčce, a tak zas a znovu bojuje a umírá ve stejném souboji. Přitom ale s pomocí seržantky Rity Vrataski zlepšuje své schopnosti, takže s každou další bitvou jsou v tomto napínavém akčním thrilleru o krok blíž vítězství.

na_hrane_zitrka_00

na_hrane_zitrka_01

na_hrane_zitrka_02

na_hrane_zitrka_04

Příběh filmu se odehrává v blízké budoucnosti. Mimikové, hmyzu podobní mimozemšťané, vytrvale útočí na Zemi a mění velká města v hromadu sutin s milióny lidských obětí. Žádná armáda na světě není schopna odolat rychlosti, brutalitě ani zdánlivé předvídavosti mimických bojovníků či jejich telepaticky komunikujících velitelů. Nyní však armády celého světa spojily své síly k poslednímu zoufalému útoku proti mimozemským hordám.

Podplukovník Bill Cage, který se nikdy nezúčastnil ani jediné bitvy, je náhle degradován a poté je bez přípravy a s mizernou výzbrojí nasazen do téměř sebevražedné akce. Cage je během několika minut zabit, ale před svou smrtí se mu podaří zabít Alphu. Jakýmsi zázrakem opět ožívá na začátku stejného proklatého dne a musí znovu bojovat a umřít… a znovu a znovu.

Přímým fyzickým kontaktem s mimozemšťanem se dostal do časové smyčky, ve které je odsouzen opakovaně prožívat stále stejnou bitvu. V každé další časové smyčce je však Cage otrlejší, zkušenější a mazanější a v boji proti Mimikům dokáže své rozvíjející se schopnosti lépe využívat. V boji mu po boku stojí i příslušnice zvláštních jednotek Rita Vrataski, která pustoší řady Mimiků více než kdokoliv z pozemšťanů. Každá opakující se bitva proti mimozemšťanům je pro Cage a Ritu příležitostí pro nalezení klíče k vyhlazení vetřelců a záchraně Země.

Na csfd.cz 87 procent: Překvapivě kvalitní, zábavný a překvapující scénář doplňuje skvělá akce a výborné triky.

Zadní strana

Žánr: Akční / Sci-fi / Thriller

Země původu: Austrálie / USA

Rok vzniku: 2014

Původní název: Edge of Tomorrow

Délka: 109 minut

Světová premiéra: 28. května 2014 – Belgie / Švýcarsko / Finsko / Indonésie / Island / Lucembursko

Kinopremiéra v ČR: 5. června 2014

Režie: Doug Liman

Námět: Hiroshi Sakurazaka (povídka „All You Need Is Kill“)

Scénář: Christopher McQuarrie, Jez Butterworth, John-Henry Butterworth

Produkce: David Bartis, Jon Berg, Bruce Berman, Hidemi Fukuhara, Joby Harold, Jason Hoffs, Gregory Jacobs, Tom Lassally, Tim Lewis, Doug Liman, Steven Mnuchin, Jeffrey Silver, Greg Silverman, Erwin Stoff, Kim H. Winther

Hudba: Christophe Beck

Kamera: Dion Beebe

Střih: James Herbert

Kostýmy: Kate Hawley

Společnost: Warner Bros. / Village Roadshow Pictures / 3 Arts Entertainment / Translux / Viz Media

Natáčeno: Warner Bros Studios Leavesden, Velká Británie / Leavesden Studios, Leavesden, Hertfordshire, Velká Británie / Trafalgar Square, St James’s, Londýn, Velká Británie / Barton Stacey, Hampshire, Velká Británie

Hrají: Tom Cruise (Cage), Emily Blunt (Rita), Brendan Gleeson (generál Brigham), Bill Paxton (vrchní seržant Farell), Jonas Armstrong (Skinner), Tony Way (Kimmel), Kick Gurry (Griff), Franz Drameh (Ford), Dragomir Mrsic (Kuntz), Charlotte Riley (Nance), Masayoshi Haneda (Takeda), Terence Maynard (krutý seržant), Noah Taylor (Dr. Carter), Lara Pulver (Karen Lordová), Madeleine Mantock (Julie), Assly Zandry (zdravotní sestra na ošetřovně), Sebastian Blunt (mladý voják), Beth Goddard (sekretářka Iris), Ronan Summers (voják 1), Aaron Romano (voják 2), Usman Akram (voják 3), Bentley Kalu (voják 4), Mairead McKinley (barmanka), Andrew Neil (starý muž), Martin Hyder (opilec), Tommy Campbell (pilot), John Dutton (starý muž 2), Harry Landis (starý muž 3), Rachel Handshaw (vojenský mluvčí 1), Martin McDougall (vojenský mluvčí 2), Anna Botting (hlasatelka Sky News), Jane Hill (hlasatelka BBC News), Erin Burnett (hlasatel CNN News), Danny Cushmaro (hlasatel Channel 2 News), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky, rusky, ukrajinsky

Titulky: česky, litevsky, anglicky pro neslyšící, lotyšsky, portugalsky (Evropa), rusky, estonsky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (2,40:1 / 1920×1080, podle imdb.com 2,35:1)

Bonus: ZBRANĚ BUDOUCNOSTI (Sledujte, jak se Tom Cruise a Emily Blunt během tvrdého tréninku a fyzicky náročných akcí mění v dokonalé zbraně: zas a znovu visí na laně, oblékají bojový oblek a zběsile prchají z dosahu nepřátelské palby.); TVOROVÉ Z JINÉHO SVĚTA (Jako kámen tvrdá kůže, žíravá krev a nekonečný proud střel dělá z těchto mimozemšťanů bezmála neporazitelná a určitě nejnebezpečnější stvoření, jaká se kdy objevila na plátně.)