Blesk pro ženy – Vyznání Anny Elliotové

Od určité doby lze tvrdit, že o úrovni v Blesku pro ženy vydávaných romantických DVD netřeba mít pochybnosti. Objevuje se jedna série z televizního kanálu BBC za druhou a všechny se honosí vysokým hodnocením. V pondělí 26. dubna 2010 se objeví další kousek, za 49,- Kč bude v nabídce DVD s českým názvem Vyznání Anny Elliotové. Tentokrát ovšem zřejmě žádná kolekce, když imdb.com udává, že celé zpracování má 93 minut a na další pondělí je v plánu první disk Ponurého domu.  

Opět se jedná o opakovanou adaptaci románu Jane Austinové. Anna Elliotová, nejstarší ze tří sester v bohaté rodině, je milá, rozumná, hodná, ale nešťastná. Před 8 lety byla zamilovaná a zasnoubená, ale rodina jejího vyvoleného námořního důstojníka z nižší společenské třídy odvrhla, a tak se Anna musela své lásky vzdát.

 

Osud jí ale připravil další šanci. V okamžiku, kdy se rodina ocitá na pokraji finančního krachu, Anna potkává svého bývalého snoubence, nyní bohatého muže kapitána Fredericka Wentwortha, ovšem za nečekaných okolností. Při návštěvě u provdané sestry je jí představen jako nápadník jedné z jejich sestřenic.

 

Svět plný lásky, povinnosti, nenaplněných tužeb, předsudků, snobizmu a pýchy. Znalci (spíše tedy znalkyně) pouze kritizují nerománový a době neodpovídající závěr (korunovaný nepřípustným vášnivým polibkem na veřejnosti).

 

Žánr: Drama / Romantický

Země původu: Velká Británie / USA

Rok vzniku: 2007

Délka: 93 minut

Původní název: Persuasion

Světová premiéra: 1. dubna 2007 – Velká Británie

Režie: Adrian Shergold

Námět: Jane Austen (román z roku 1818)

Scénář: Simon Burke

Produkce: Rebecca Eaton, Murray Ferguson, Yvonne Isimeme Ibazebo, David Snodin

Hudba: Martin Phipps

Kamera: David Odd

Střih: Kristina Hetherington

Kostýmy: Andrea Galer

Společnost: Clerkenwell Films / WGBH

Natáčeno: Assembly Rooms, Bath, Somerset, Velká Británie / Bath, Somerset, Velká Británie / Botanical Gardens, Royal Victoria Park, Bath, Somerset, Velká Británie / Lyme Regis, Dorset, Velká Británie / Manor House, Great Chalfield, Wiltshire, Velká Británie / Neston Park, Corsham, Wiltshire, Velká Británie / Number One, Royal Crescent, Bath, Somerset, Velká Británie / Pump Room, Roman Baths, Bath, Somerset, Velká Británie / Seatown, Dorset, Velká Británie / Sheldon Manor, Chippenham, Wiltshire, Velká Británie

Hrají: Sally Hawkins (Anne Elliotová), Alice Krige (Lady Russellová), Rupert Penry-Jones (kapitán Wentworth), Anthony Head (Sir Walter Elliot), Julia Davis (Elizabeth Elliotová), Michael Fenton Stevens (pan Shepherd), Mary Stockley (paní Clayová), Peter Wight (admirál Croft), Marion Bailey (paní Croftová), Amanda Hale (Mary Elliotová), Jennifer Higham (Louisa Musgroveová), Rosamund Stephen (Henrietta Musgroveová), Stella Gonet (paní Musgroveová), Sam Hazeldine (Charles Musgrove), Louis Shergold (malý Charles), Nicholas Farrell (pan Musgrove), Joseph Mawle (Harry Harville), Finlay Robertson (James Benwick), Tobias Menzies (William Elliot), Brian Knight, Maisie Dimbleby (paní Smithová), Sarah Buckland (ošetřovatelka Rookeová), Tilly Tremayne (vikomtka Dalrympleová), a další

Údaje o DVD neznámé:

Zvuk:

Titulky:

Obraz: barevný (podle imdb.com 1,78:1)

Bonus: