Vapet dětem – Divoký hřebec

Vapet v ediční řadě Dětem sáhne v pátek 7. května 2010 po dalším zvířecím hrdinovi a na pulty přicválá Divoký hřebec za 48,- Kč. Tam, kde jsou sny, přichází i dobrodružství.

Hanna přijíždí na ranč, kde má strávit pár týdnů. Chce zde fotit divoké koně pro školní projekt. Brzy po příjezdu se dovídá, že koně mají velkého nepřítele – pytláky. Jednoho dne spatří se svou novou kamarádkou vzácného mustanga.

 

Jakmile se v okolí rozkřikne, že tajemný divoký hřebec opravdu existuje, ocitá se tohle krásné zvíře ve velkém nebezpečí. Pytláci ho chtějí ulovit za každou cenu. Je třeba divokého hřebce i ostatní koně ochránit.

 

Průměrně hodnocený film dle jediného dostupného zahraničního komentáře je roztomilý, je o roztomilých koních a účinkují v něm roztomilé malé kovbojky, z nichž jedna si o druhé myslí, že je jen hloupou nafoukanou městskou holkou, ale jejich společný zájem o koně je sblíží. Hlavní představitelka je dle zahraničních zdrojů hvězdičkou televizního kanálu Nickelodeon.

 

Žánr: Drama / Rodinný

Země původu: USA

Rok vzniku: 2009

Délka: 85 minut

Původní název: The Wild Stallion

Světová premiéra: 6. října 2009 – USA

Režie: Craig Clyde

Scénář: Craig Clyde

Produkce: Bryce W. Fillmore, Holly W. Danneman

Hudba: Sam Cardon

Střih: John Lyde, Nolan Southerland

Kostýmy: Camile Morris

Společnost: Fill More Entertainment / Film More Entertainment

Natáčeno: Salt Lake City, Utah, USA

Hrají: Miranda Cosgrove (Hanna Millsová), Danielle Chuchran (C. J.), Fred Ward (Frank Mills), Connie Sellecca (Mattie, Mustang Matty), Robert Wagner (Novak), K. C. Clyde (Dallas Brody), RaeAnn Christensen (Ellie Reynoldsová), Paul Sorvino, Corbin Allred (Morg Haynes), Carlisle Studer (Lilly), Scotty Meek (Murdock), Michael Lawson (Alvin), Gib Gerard (Ty Brody), Casey Evans (Sam), Dustin Hunter Evans (Kyle), Bob Lanoue (Virgil), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky, slovensky

Titulky: žádné

Obraz: barevný PAL DVD5 16:9

Bonus: ?