Sony – Hamlet

 

Vydavatelství Sony se ve své stánkové produkci až doposud specializovalo spíše na hudební tituly. V pátek 7. května 2010 však přišla změna – hned v české DVD premiéře se na stánky dostalo drama režiséra Campbella Scotta Hamlet. Zakoupit jej můžete za 70,- Kč v plastové krabičce. Být či nebýt?…  

 

Jednu z největších divadelních tragédií, smutný příběh melancholického prince Hamleta, dokončil William Shakespeare v předvečer smrti svého otce před více než 400 lety a jen na stříbrném plátně se objevila ve více než 100 verzích.

S cílem vytvořit pro nás bližší atmosféru přesunuli tvůrci filmu děj do časů a míst, která jsou nám známější. Nejnovější Hamlet se odehrává na přelomu 19. a 20.století v blízkosti New Yorku.

quot;Pojetí režiséra Campbella Scotta vyjadřuje myšlení lidí, s nimiž se dokážeme ztotožnit," říká filmová a divadelní herečka Blair Brownová, která vnesla léta zkušeností do své postavy královny Gertrudy, ženy zmítané mezi láskou k manželovi a synovi. "Jsme sice oblečení jako Američané v roce 1906, i když v této historicky mladší době vyjadřujeme své pocity a myšlenky alžbětinskou angličtinou."

Přestože je Hamletův příběh už sám o sobě složitý, podařilo se ho natočit za neuvěřitelných 29 dní. Zásluhu na tom měl především hvězdný tým zkušených divadelních herců. Byl mezi nimi i Roscoe Lee Brown, který se těsně před zahájením práce na Hamletovi zúčastnil newyorského shakespearovského festivalu. Aby ho režisér a zároveň představitel Hamleta Campbell Scott přemluvil ke spoluúčasti na tomto projektu, prý trvalo rovnou minutu.

Žánr: Drama

Země původu: USA

Rok vzniku: 2000

Délka: 171 minut

Původní název: Hamlet

Režie: Campbell Scott, Eric Simonson

Scénář: William Shakespeare, Eric Simonson

Společnost: Hallmark Enterteinment

Hrají: Campbell Scott (Hamlet), Blair Brown (Gertrude), Roscoe Lee Browne (Polonius), Lisa Gay Hamilton (Ophelia), Jamey Sheridan (Claudius), Marcus Giamatti (Guildenstern), John Benjamin Hickey (Horatio), Michael Imperioli (Rosencrantz), Byron Jennings (duch Hamletova otce), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky pro neslyšící

Obraz: barevný 4:3

Bonus: ? žádný