Sluníčko/Urania – Malí dinosauři 2

Už dávno víme, že pojem příbal ztratil opodstatnění, jako ho postupně ztrácí označení pošetka. DVD se prodávají zcela nezásvisle na novinách, zdobí je většinou jen příslušné logo, řada edic se obejde i bez něho. A z papíru se jich čím dál víc přesouvá do digipacků nebo rovnou do plastových krabiček různé tloušťky. Přesto ale existují ještě stále poslední mohykáni. Mezi dnešní úrodou u časopisu v igelitu přibalených DVD jsem objevil například i Sluníčko 5/2010, kde je v ceně 69,- Kč disk z produkce společnosti Urania s názvem Malí dinosauři 2. Obrázek je pouze ilustrativní, ve fólii je DVD vloženo bez obálky.

Mohykánem je i samotný časopis, určený (ne)čtenářům od čtyř do sedmi let. Hlavní ideou Sluníčka je děti pobavit a něčemu naučit. Časopis využívá přirozené dětské zvídavosti a touhy poznávat nové věci.

K němu přibalovaná DVD obsahují animované seriály určené dětem předškolního a mladšího školního věku. Některé postavičky mohou děti znát z televize (např. Bolek a Lolek, Prasátko Peppa…), ostatní DVD představují na českém trhu novinku.

Malí dinosauři je animovaný kreslený seriál z pravěku z období jara v druhohorách, kterýpředstavuje trampoty pěti mladých přátelských dinosaurů při jejich hledání svých rodičů. Jejich dobrodružství se odvíjí v cestování časem, kdy pět přátel dinosaurů – Saro, Ranu, Stego, Bronto a Nimzy – zjistí, že jsou na jiném místě a v jiné době. Naši přátelé dělají co mohou, aby vypátrali stopy svých rodičů, kteří záhadně zmizeli…

Podívejte se s námi na tyto epizody:

Lesní duchové 

Ostrov pokladů

Dobrodružství v balónu

Čarodějův učeň

Nebezpečí mezi krami

Dobrodružství v podmořském světě

Dóžecí kočka

Ave, dinosauři

Stego Maháradžou

Žánr: Dětský / Animovaný

Země původu: Itálie

Rok vzniku: 2008

Délka: 117 minut

Původní název: Jurassic Cubs

Režie: Raffaele Bortone

Scénář: Raffaele Bortone, Sandro Arista, Angelo Pastore & Marco D’Angelo

Hudba: Angelo Poggi, Giovanni Cera

Společnost: Mondo TV S.p.A.

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 česky

Titulky: žádné

Obraz: barevný 4:3

Bonus: žádný