Bontonfilm – Andělé všedního dne

V neděli 15. února 2015 společnost Bontonfilm nabídne za 299,- Kč zástupce domácí tvorby, film Andělé všedního dne. Kdybyste dokázali zastavit čas, možná byste si jich všimli.

Našimi hrdiny jsou lidé, kteří si nechávají život prokluzovat mezi prsty. Neměli by. Pro některé z nich to totiž dneska večer skončí. A proto se v jejich blízkosti objevili andělé. Jejich podoba a názory vás asi zaskočí. Ono je to vzájemné. Lidskému oku neviditelní strážci našich osudů bývají zase pro změnu překvapeni překážkami, které sobě a jim dobrovolně stavíme do cesty.

Podle mimořádného románu Michala Viewegha Andělé všedního dne natočila režisérka Alice Nellis originální příběh, v němž pomyslné andělské perutě nosí Marián Labuda, Vojtěch Dyk, Eliška Křenková a Vladimír Javorský.

andele_vsedniho_dne_01

andele_vsedniho_dne_02

Tihle čtyři se snaží provést své lidské svěřence jejich nejtěžším dnem. Učitel autoškoly Karel se souží v citově prázdném manželství s Marií, které si kompenzuje sny o své studentce Ester. Ta však právě pohřbila manžela a zatím není připravená na nové vztahové dobrodružství. Zdeněk se chce dneska večer zabít, protože mu jeho kamarád Filip přebral ženu. Těžce to nenese jen on, ale i jeho esotericky založená matka, která se kvůli tomu navíc rozhádala se svou nejlepší kamarádkou, výše uvedenou Marií, protože Filip je její syn.

Tenhle složitý vztahový propletenec rozetne osud už za pár hodin. Přestože andělé mají být nestrannými pozorovateli, nedá jim to, aby se alespoň částečně nepokusili situaci zachránit.

Na csfd.cz 56 procent: Alice Nellis by si měla vybírat jiné předlohy, tady je spousta postav, děj, který nenadchne, a nuda.

 andele_vsedniho_dne_back

Žánr: Drama / Fantasy / Komedie

Země původu: Česká republika

Rok vzniku: 2014

Délka: 92 minut

Kinopremiéra v ČR: 23. září 2014

Režie: Alice Nellis

Námět: Michal Viewegh

Scénář: Michal Viewegh, Alice Nellis

Dramaturg: Jaroslav Sedláček, Dana Garguláková

Produkce: Rudolf Biermann, Tomáš Baldýnský, Adam Polák, Jaroslv Kučera, Ivana Kurincová, Mike Downey, Sam Taylor, Helena Uldrichová, Tibor Búza

Hudba: Michal Novinski

Kamera: Matěj Cibulka

Druhá kamera: Tomáš Nováček, Jaromír Malý

Střih: Filip Issa

Zvuk: Viktor Ekrt, Michal Pajdiak

Kostýmy: Katarína Hollá

Masky: Lucie Lišková

Architekt: Petr Fořt

Společnost: InFilm / Česká televize / Rozhlas a televízia Slovenska / F&ME

Hrají: Marián Labuda (anděl Hachamel), Vojtěch Dyk (anděl Jofaniel), Vladimír Javorský (anděl Nith-Haiah), Eliška Křenková (anděl Ilmuth), Boleslav Polívka (učitel autoškoly Karel), Zuzana Bydžovská (Marie, Karlova manželka), Klára Melíšková (Ester), Václav Neužil (Zdeněk), Zuzana Kronerová (Jarmila, Zdeňkova matka), Ondřej Sokol (Filip), Pavel Gajdoš (Petr), Jan Teplý (Tomáš), Perla Kotmelová (Lída), Miroslav Hanuš (policista), Martin Sitta (Karlův kolega), Sabina Remundová (jeptiška), Veronika Rašťáková (jeptiška), Vanda Konečná (Johana), Josef Kuhn (cestující v tramvaji), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 česky

Titulky: česky, česky pro neslyšící

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (2,35:1)

Bonus: žádný