Bontonfilm – Pohádkář

V neděli 15. března 2015 nabídne Bontonfilm za 299,- Kč další z nových a velmi nelichotivě hodnocených českých filmů Pohádkář. Strhující příběh o osudové lásce a nemilosrdné lži.

Moderní lovestory.

Příběh muže mezi dvěma ženami, příběh o vášni, touze, podvodu a lži a věčném odpouštění vznikl podle knihy populární spisovatelky Barbary Nesvadbové. Má podobu takřka detektivního příběhu. Kapitán Rott pátrá po totožnosti těla nalezeného v řece. Díky tomu se dostává doprostřed příběhu muže, který si prostřednictvím lži budoval vlastní svět a díky tomu dokázal žít dva odlišné životy.

Někdy si prostě nedokážete pomoci. Jdete a dostáváte se až na hranu. Nakloníte se přes ni. Víte, že stačí milimetr a spadnete. Zřítíte se do propasti. Ale ten okamžik vám za to stojí. Ten okamžik mezi vzletem a pádem. Pohádkář je milostný příběh člověka balancujícího na hraně lásky, vášně a lži.

pohadkar_01
pohadkar_02
pohadkar_03
pohadkar_04

V řece je nalezeno tělo neznámého muže. Při pátrání po jeho identitě se kapitán Rott ocitne uprostřed úplně jiného příběhu. Postupně se před ním rozehrává milostné drama hlavního hrdiny Máry/Kamila, který si vybudoval dva souběžné životy se dvěma krásnými ženami. Pro Pohádkáře jsou ženy výzvou, vášní i inspirací, jsou objektem lásky i lži, lži, kterou buduje s takovou samozřejmostí, že si ji vlastně ani neuvědomuje. Žije ve světě svého velkého živého snu, v němž je tím, kým zrovna chce být, kde platí pouze tady a teď, v němž se zapomíná, co bylo včera a nečeká na to, co bude zítra. Snu, který je tolik povznášející pro něj a tolik zničující pro lidi, které by chtěl milovat.

Film Pohádkář vypráví jedinečný, ale mnohými z nás zažívaný příběh. Příběh o touze, podvodu a věčném odpouštění. Příběh lidí ztracených v bludišti lásky, z kterého nemohou a možná ani nechtějí najít cestu. Protože láska podobně jako lež bývají slepé. Čím blíže se kapitán Rott dostává k podstatě toho, jaký Mára/Kamil byl, tím víc začíná chápat nejen to, že prostě nemohl žít jinak, než žil, ale chápe i důvody přetrvávající lásky obou jeho partnerek. A co víc, díky Márovi možná dokáže najít klíč k vyřešení vlastního života, který se mu hroutí pod rukama.

Pohádkář je lovestory, v níž je vášeň tak spalující a touha tak silná, že nezáleží na jméně! Je to příběh, který byste možná nechtěli zažít, ale určitě ho budete chtít vidět.

Na csfd.cz 43 procent: Nepovedený žánrový mix, který je nudný, nepřehledný a utahaný a sebelepší herci ho nemohou utáhnout.

pohadkar_back

Žánr: Drama / Romantický

Země původu: Česká republika

Rok vzniku: /strong> 2014

Délka: 87 minut

Kinopremiéra v ČR: 6. listopadu 2014

Režie: Vladimír Michálek

Námět: Bára Nesvadbová (román)

Scénář: Marek Epstein

Produkce: Aleš Týbl, Šárka Cimbalová, Svatka Peschková, Petr Žaluda

Hudba: Roman Holý

Kamera: Martin Štrba

Střih: Olina Kaufmannová

Zvuk: Radim Hladík jr.

Kostýmy: Tatiana Kovaříková

Umělecký maskér: Zdenek Fencl

Architekt: Milan Býček

Společnost: Marlene Film / RWE / SproAlfa

Hrají: Anna Geislerová (Dana), Eva Herzigova (Karla), Jiří Macháček (Mára), Matěj Hádek (David Rott), Anna Linhartová (Lenka), Mariana Kroftová (Zuzana), Gabriela Míčová (Tereza), Jiří Dvořák (Michal), a další…

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1, 2.0 česky

Titulky: česky pro neslyšící, anglicky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (2,40:1)

Bonus: trailer, videoklip, filmy o filmu, fotogalerie