Hollywood Classic Entertainment – Kouzlo měsíčního svitu

Podle předběžných Zóních zpráv se v pátek 27. března 2015 měla objevit další novinka společnosti Hollywood Classic Entertainment a za předpokládaných 299,- Kč měl být zahájen prodej DVD s filmem Woodyho Allena Kouzlo měsíčního svitu. Jenže jak už to u H.C.E. bývá, kde nic, tu nic. Podle netových zdrojů se disk objevil v prodeji až v neděli 26. dubna 2015.

Děj této romantické komedie se odehrává v jižní Francii v roce 1920. Nádherné vily na pobřeží Côte d’Azur, jazz kluby a módní místa pro bohaté jsou kulisou tohoto filmu.

Stanley – alias Wei Ling Soo – je britský eskamotér a mistr iluzionista, který je povolán do Francie na žádost aristokratické rodiny, aby odhalil možný podvod. Sophie, dívka považovaná za možné falešné spirituální medium, má být objektem jeho zkoumání. Je pravděpodobné, že tato tajemná a krásná žena jen využívá přízeň bohaté rodiny. Nicméně komplikace nastanou, když se náš „detektiv“ do ní bezhlavě zamiluje.

kouzlo_mesicniho_svitu_01

kouzlo_mesicniho_svitu_02

kouzlo_mesicniho_svitu_03

kouzlo_mesicniho_svitu_04

Na csfd.cz 70 procent: Na Allena nic moc, začal se opakovat. Ale kvůli kouzlu staré Francie a některých herců se to dá .

Žánr: Komedie / Romantický

Země původu: USA / Velká Británie

Rok vzniku: 2014

Původní název: Magic in the Moonlight

Délka: 94 minut

Světová premiéra: 25. července 2014 – USA

Kinopremiéra v ČR: 7. srpna 2014

Režie: Woody Allen

Scénář: Woody Allen

Produkce: Letty Aronson, Raphaël Benoliel, Ron Chez, Helen Robin, Jack Rollins, Stephen Tenenbaum, Edward Walson

Kamera: Darius Khondji

Střih: Alisa Lepselter

Kostýmy: Sonia Grande

Společnost: Gravier Productions / Dippermouth Productions / Perdido Productions / Ske-Dat-De-Dat Productions

Natáčeno: Villa Eilenroc, avenue Mrs. Beaumont, Cap d’Antibes, Antibes, Alpes-Maritimes, Francie / Villa La Renardière, Mouans-Sartoux, Alpes-Maritimes, Francie / Bar et restaurant, Hôtel Belles-Rives, 33 boulevard Edouard Baudoin, Juan-les-Pins, Alpes-Maritimes, Francie / Opéra, Nice, Alpes-Maritimes, Francie / Cave Bianchi, 7 rue Raoul Bosio, Nice, Alpes-Maritimes, Francie / Côte d’Azur, Francie / Domaine viticole du Rouët, Le Muy, Var, Francie / Hôtel Negresco – 37 Promenade des Anglais, Nice, Alpes-Maritimes, Francie / Observatoire de la Côte d’Azur, Boulevard de l’Observatoire, Nice, Alpes-Maritimes, Francie / Belgrave Place, Belgravia, Londýn, Velká Británie

Hrají: Colin Firth (Stanley), Antonia Clarke (Wei Ling Sooova asistentka), Natasha Andrews  (Wei Ling Sooova asistentka), Valérie Beaulieu  (Wei Ling Sooova asistentka), Peter Wollasch (inspicient), Jürgen Zwingel (fanoušek v zákulisí), Wolfgang Pissors (fanoušek v zákulisí), Sébastien Siroux (fanoušek v zákulisí), Simon McBurney (Howard Burkan), Ute Lemper (kabaretní zpěvačka), Catherine McCormack (Olivia), Eileen Atkins (teta Vanessa), Erica Leerhsen (Caroline), Jeremy Shamos (George), Hamish Linklater (Brice Catledge), Didier Muller (Butler), Emma Stone (Sophie), Marcia Gay Harden (paní Bakerová), Jacki Weaver (Grace Catledgeová), Ronald Alphonse (jazzový hudebník), Ronald Baker (jazzový hudebník), Kelly Keto (jazzový hudebník), Olivier Marchevet (jazzový hudebník),, Georges Edouard Nouel (jazzový hudebník), Mark Sims (jazzový hudebník), Rudolf Krause (reportér), Patrick Zard (reportér), Pedro Chomnalez (reportér), Jessica Forde (reportérka), Paul Bandey (reportér), Lionel Abelanski (doktor), Kenneth Edelson (cikán), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD5 16:9 (2,40:1, podle imdb.com 2,35:1)

Bonus: žádný