Filmexport Home Video – Kolik slov stačí lásce?

Tentokrát už v úterý 28. dubna 2015 je na řadě další novinka společnosti Filmexport Home Video, za 99,- Kč bude ke koupi digipack s filmem Kolik slov stačí lásce? Odpočinkový povídkový snímek s hvězdným obsazením.

Běžné starosti obyčejných lidí jsou hlavní náplní všech tří příběhů. Odehrávají se v době, kdy na sebe lidé měli ještě čas. Atmosféru povídek umocňuje příjemná hudba a za vidění stojí i úžasné záběry Prahy 60. let minulého století.

Taxi, prosím…

První povídka vypráví o taxikáři a jeho zákaznících. Taxikář si nestačí v automatu vypít ani kávu, když ho žádá mladá dívka o odvezení. Chce ohromit svého milého, který si pořídil nové auto. Taxikář, který má krásnou novou Tatru 603, jí podle přání na dohled jejímu příteli zastaví, otevře a políbí jí ruku. Dívka vytřeštěně kouká na motorovou tříkolku, zvanou hadraplán, u které čeká její milý. Další zákazníci jsou dva milenci, jejichž hovor ve voze končí roztržkou. Taxikář svým zásahem umožní, aby se opět smířili. Unavenému konstruktérovi elektronkového počítače, který si zoufá, protože už několik dní nemůže najít závadu, poradí taxikář, aby se zaměřil na drobnosti, kontakty a podobně. Vědec usne a zdá se mu, že taxikář v bílém plášti přichází do jeho výzkumné kanceláře a jediným pohybem uvede počítač do chodu. Posledním zákazníkem je pan Kalina, muž v masce Mikuláše, který veze dárky své dceři, bydlící s jeho bývalou manželkou. S milovanou Haničkou se nesetká, žena se s ní kamsi odstěhovala.

Dálky

Hrdinou druhé povídky je opět pan Kalina, otec Haničky, který pracuje na letišti. Jedna známá – letuška – ho požádá, aby se přes noc postaral o osiřelou dívku z Afriky, která má být umístěna do dětského domova.

Zaza

O koketní dívku z kloboučnictví, známou z první povídky, jeví zájem plachý střihač módního salónu i obstarožní seladon Hadraba, vedoucí salónu. Zaza mezi muži váhá, ale poté, co se pokusí o roli manekýnky a spadne z předváděcího mola, pochopí, kde hledat lásku. Zatímco Hadraba jí veřejně vynadá, mladý muž ji utěší a po odchodu všech pro ni uspořádá novou přehlídku.

Na csfd.cz 62 procent: Nemastný neslaný pohled na poklidnou dobu, která je nenávratně fuč.

Žánr: Komedie

Země původu: Československo

Rok vzniku: 1961

Délka: 92 minut

Kinopremiéra v ČR: 18. května 1962

Režie: Jiří Sequens

Pomocná režie: Vladimír Zelenka

Asistent režie: Alena Mikeťuková, Ota Koval

Námět: Jan Otčenášek, Jiří Sequens

Scénář: Jan Otčenášek, Jiří Sequens

Technický scénář: Jiří Sequens

Produkce: Zdeněk Oves, Jaromír Kučera, Jiří Kamarýt, Josef Císař

Hudba: Wiliam Bukový

Kamera: Jan Kališ

Druhá kamera: Alexandr Rašilov

Asistent kamery: Oldřich Hubáček

Střih: Jan Chaloupek, Marie Tillerová

Zvuk: Emil Poledník, Brunclík Bohumír /zvukové efekty/

Kostýmy: Pravoslav Sovák, Bohumil Sochor, Ida Šmídková

Masky: Anežka Kunová, Jiří Hurych

Architekt: Karel Lier

Spolupráce: Marie Tillerová, Jan Oliva, Doriana Felberová, Věra Kloubková, Eliška Doubková

Společnost: Filmové studio Barrandov, skupina Šmída – Fikar

Hrají: Vladimír Menšík (taxikář), Jiří Vala (poručík letectva), Jana Brejchová (poručíkova dívka), Jiřina Bohdalová (servírka Zdenička), Věra Tichánková (sousedka), Zdeněk Řehoř (inženýr, konstruktér elektronických počítačů), Jiří Smutný (taxikář Franta), Vlastimil Brodský (Kalina, muž v masce Mikuláše), Vlastimil Brodský (Ferda Kalina, zaměstnanec letiště), Valerie Provazníková (černá holčička Aty), Lída Vostrčilová (Fanynka, vedoucí bufetu), Jana Drbohlavová (Eva, pracovnice dětského domova), Jiří Kodet (Mirek, Evin přítel), Karla Chadimová (letuška Alenka), Alena Kreuzmannová (hlas Alenky), Jana Werichová (úřednice ČSA), František Hanus (kapitán letadla), Jaroslav Mareš (druhý pilot), Stanislav Fišer (radista Jirka), Miloš Vavruška (navigátor), Svatopluk Skládal (mechanik), Darja Hajská (uklízečka letadel), Miroslav Homola (recepční hotelu), Jana Hlaváčová (Zdena zvaná Zaza), Miloš Kopecký (František Hadraba, vedoucí módního závodu), Ladislav Fialka (střihač Petříček), František Löring (náměstek Richard), Zora Polanová (náměstkova žena), Jiřina Steimarová (vedoucí kloboučnictví), Ladislav Gzela (host v baru), Vladimír Navrátil (číšník), Květa Fialová (manekýnka Marcela), Robert Vrchota (konferenciér), Alena Procházková (zaměstnankyně kloboučnictví), Ela Šilarová (zákaznice), Gabriela Bártlová-Buddeusová (zákaznice), Zdena Bauerová (manekýna), Jaroslava Korejzová (manekýna), B. Turková (manekýna), Drahuše Hodrová (manekýna), D. Zrůbková (manekýna), Ema Navrátilová (manekýna), Kratzmanová (manekýna), Zdena Hánová (švadlena), Vladimír Bičík (řidič trolejbusu), Jana Pešková (tanečnice), Zdeněk Skalický (číšník), D. Mádle (barman), Miloslav Šindler (muž v trolejbusu), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 česky

Titulky: česky pro neslyšící

Obraz: černobílý PAL DVD5 4:3

Bonus: žádný