AdvantAge Film – Operace Apokalypsa 1

Další televizní film z dílny kanálu Hallmark z katalogu MagicBoxu přináší AdvantAge Film, na pultech je v úterý 25. května 2010 první část Operace Apokalypsa v pošetce za 49,- Kč. Tajní agenti působící v temném světě nebezpečných plánů jsou na stopě neonacistické organizaci, která chystá šílenou akci, jak ochromit demokratický svět.

Tajný agent Harry Langman je požádán o pomoc při hledání viníků záhadných bombových výbuchů, které otřásají Londýnem.

 

Jeho bratr Drew, expert na spiknutí, je přesvědčen, že nejde jen o "obyčejný" terorismus, ale o součást velkého nebezpečného plánu. Harry se pokusí infiltrovat do chemické korporace vyrábějící semtex.

 

Při misi je ale odhalen a do mozku mu jsou implantovány nepravdivé informace, kterými po návratu do zpravodajské centrály uvede své kolegy na falešnou stopu. Záhy je Harry zavražděn a Drew s agentkou Karin De Vriesovou se snaží zjistit, proč bratr musel zemřít.

 

Ač se obal chlubí, že jde o dílo autora trilogie Bournův mýtus, hodnocení zůstává těsně nad 40 procenty. Pro naše diváky údajně zajímavé tím, že pátrání po celosvětovém spiknutí, které chce nastolit totalitní režim, probíhá především v Praze a zbytku republiky…

 

Žánr: Drama / Thriller

Země původu: USA

Rok vzniku: 1997

Délka: celkem dle zahraničních zdrojů 240 minut, podle obalu 86 minut – tak to nevím, jestli se to vejde na 2 DVD

Původní název: (Robert Ludlum’s) The Apocalypse Watch

Světová premiéra: 2. března 1997 – USA

Režie: Kevin Connor

Námět: Robert Ludlum (román)

Scénář: John Goldsmith, Christopher Canaan

Produkce: Steven North

Hudba: Ken Thorne

Kamera: Derek V. Browne, Dennis C. Lewiston

Střih: Barry Peters, Roger Wilson

Kostýmy: Diane Holmes

Společnost: RHI Entertainment / Hallmark Entertainment

Natáčeno: Česká republika / Heatherden Hall, Pinewood Studios, Iver Heath, Buckinghamshire, Velká Británie

Hrají: Patrick Bergin (Drew Latham), John Shea (Harry Latham / Lassiter), Virginia Madsen (Karin De Vries), Benedick Blythe (Frederick De Vries), Malcolm Tierney (Clive Murrow), Al Matthews (Wesley Sorenson), Ted Maynard (Stanley Witkowski), Christopher Neame (Ulrich von Schnabe), James Aubrey (Winston Ross), Glynis Barber (Janine Courtland), Michael Brandon (velvyslanec James Courtland), Steven Bronowski (Dieter Kramer), Sarah Cameron (Alexandra), Daphne Cheung (Dr. Saphir Tanová), David Cheung (Tom Okaru), Anthony Cochrane (Palmer), Toyin Fani-Kayode (Nora Gunnellová), James Faulkner (sir Alexander Strong), Harry Fielder (ochranka premiéra), Harold Finley (reportér 1), Jonathan Finley (reportér 2), Hugh Futcher (Yossi Perelman), Gordon Griffin (Alastair), Jonathan Hartman (zabiják 2), Eric Jorrin (laboratorní technik), Roger Llewellyn (předseda vlády) Joshua Losey (John Wade), Jonathan Magnanti (Karitz), Ben Murphy (Krueger), David Riley (Christopher Peters), Stephanie Schonfield (Magda Pikeová), Alan Shearman (Jones), Victoria Stewart (zdravotní sestra), Geoffrey Toone (generál Weigel), William Wilde (velitel Ramage), Jerome Willis (Dr. Hans Troupman), Kathleen Worth (paní Perelmanová), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL 4:3

Bonus: