Reflex – Odhalení 1

Holywood Classic Entertainment na čtvrtek 27. dubna 2010 hlásí hned dva tituly. Nebezpečný útěk by měl nést logo Blesku, v tom případě lze na Odhalení I. za 59,- Kč očekávat podporu časopisu Reflex. Konec přichází…

Jedná se o první DVD celkově šestidílné minisérie (kolik dílu na DVD, toť otázka), jež se dočkala dvou nominací na prestižní cenu Emmy. Přivádí nás na pokraj Soudného dne. Slova z bible se začínají naplňovat. Poslední nadějí lidstva jsou dr. Richard Massey, harvardský profesor, jehož dcera zemřela rukou satanistického psychopata, a sestra Josepha Montafiore, znalkyně Písma a proroctví…

Kombinace Akt X a Šifry Mistra Leonarda se natáčela na přelomu let 2004 a 2005 v Barrandovských ateliérech pro televizní stanici NBC.

Hodnocení mezi 60 až 70 procent, domácích komentářů málo: Do nejmenšího detailu propracovaná podívaná nadpozemských rozměrů o narození Krista a Satana a o konci světa.

Zahraniční komentáře vytýkají příběhu povrchnost a nepřesnosti a také fakt, že neznalým křesťanství asi bude leccos nejasné.

Tip byl správný, takže doplňme informace z obalu.

Vnitřní strana balení

Hodina první:

Doktor Richard Massey je astrofyzik, jehož 12letá decra Lucy byla brutálně zavražděna maniakem Isaiahem. Dr. Massey je přesvěden, že veškeré události na světě mohou být vědecky vysvětleny. Řádová sestra Josepha Montafiore ho požádá o pomoc prokázet, že údajná blížící se apokalypsa, kterou předpovídá kniha Odhalení, je se neuskuteční.

Hodina druhá:

Satanista Isaiah je uvězněn a Dr. Massey se snaží žít původní život. Od mladé dívky Olivie, která je v komatu, však dostane záhadné zprávy, patrně pocházející od jeho dcery Lucy. Souhlasí s účastí na vyšetřování, které je přivádí k zázračnému dítěti. To jako jediné přežilo ztroskotání lodi.

Hodina třetí:

Dr. Massey se sestrou Josephou cestují do Itálie, aby si promluvili s matkou zázračného dítěte. Ta je přesvědčena, že jí chce dítě někdo vzít. Mezitím Hawk, nevlastní syn Masseyho, upadá do spárů satanisty Odgena, úzce spojeného s uvězněným Isaiahem.

Zadní strana obalu

Žánr: Drama / Thriller / Fantasy / Mysteriozní

Země původu: USA

Rok vzniku: 2005

Původní název: Revelations

Délka: 258 minut, 6 x 43 minut

Světová premiéra: 13. dubna 2005 – USA

Režie: Lesli Linka Glatter, David Semel, Lili Fini Zanuck

Scénář: Mark Kruger, David Seltzer

Produkce: Jessika Borsiczky, Judy Oseransky, Gavin Polone, Paul Rabwin, David Seltzer, James Bigwood, Dvid Minkowski, Matthew Stillman, Anne Tabor

Hudba: Joseph Vitarelli

Kamera: Joel Ransom

Střih: Gabriel Wrye, Lynne Willingham, Monty DeGraff, Juan Garza

Kostýmy: Eydi Caines-Floyd

Společnost: NBC Enterprises / Pariah / Stillking Films

Natáčeno: Matera, Basilicata, Itálie / Praha, Česká republika

Hrají: Bill Pullman (Dr. Richard Massey), Natascha McElhone (sestra Josepha Montafioreová), Michael Massee (Isaiah Haden), Mark Rendall (Henry ‚Hawk‘ Webber), Chelsey Coyle (Olivia ‚Livvie‘ Beaudreyová), Brittney Coyleová (Olivia ‚Livvie‘ Beaudreyová), John Rhys-Davies (profesor Lampley), Orla Brady (Nora Webberová), Alexa Nikolas (Lucy Masseyová), Tobin Bell (Nathan Volk), Martin Starr (Mark Rubio), Fred Durst (Ogden), Caryn Green (Tulia), Fionnula Flanagan (matka Francine), Jesper Christensen (Torvald Eklind), Paul Venables (Tom Webber), Jonathan Whittaker (Nelson Boyd), Winter Ave Zoli (Anna-Theresa), Clémence Poésy (E. C.), Christopher Biggins (kardinál La Veigh), Werner Dähn (Asteroth), Scot Williams (vězeňská stráž), Patrick Bauchau (Dr. Daniel Goran), Dvenia McFadden (Sestra Delise), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9

Bonus: žádný