Filmexport Home Video – Tři kroky od těla

Poslední předprázdninovou novinkou bude ve středu 24. června 2015 od společnosti Filmexport Home Video za 99,- Kč DVD s komedií Tři kroky od těla. Vynikající situační veselohra o podmíněném dědictví, která se odehrává na francouzské Riviéře.

Komedie patří k zapomenutým klenotům pamětnické éry. Má svěží konverzační tempo, originální provedení a vynikající je i pěvecký výstup Járy Kohouta – Námořnická píseň, ve které zpívá: „Tos mně, Marietto, dělat neměla, proč já si tě nedržel tři kroky od těla?“

Tommy Fikejs a Ferda Říha, dva věční studenti, jsou se svými prostředky již úplně na dně. Dluhů jako kvítí, bytná je vyhazuje na ulici a na další půjčku není ani pomyšlení. Jejich nadějí zůstává Tommyho strýc, milionář a automobilový magnát, žijící v cizině. Ten se však nedá „pumpnout“ ani po dobrém, ani po zlém, a na žádosti o podporu neodpovídá.

V den, kdy „bída“ obou mladíků dosáhne vrcholu, přináší notář zprávu o strýčkově smrti a závěť. Tommy má naději získat velké dědictví v případě, že se ožení se svou sestřenicí Aluškou. Pokud však on nebo Aluška sňatek odmítnou, připadá dědictví druhému z nich. Snoubenci se mají poprvé setkat v Cannes.

Aluška přijíždí s tetou, dámou v nejlepších letech, která si po smrti manžela drží všechny muže od těla. Aluška i Tommy se nezávisle na sobě rozhodnou odradit svůj protějšek odpudivým vzhledem a chováním a zošklivit se jeden druhému tak, aby získali dědictví bez sňatku.

Když se ale náhodně setkají bez přestrojení na pláži, zamilují se do sebe a svatba je na spadnutí. Bohužel bez očekávaného dědictví. Z notáře se vyklube sám bohatý strýc, který se chtěl na účet otravných příbuzných pobavit. Jako svatební dar jim daruje dětská autíčka.

Na csfd.cz 64 procent: Vynikající zábava.

Žánr: Komedie

Země původu: Československo

Rok vzniku: 1934

Délka: 89 minut

Kinopremiéra v ČR: 24. srpna 1934

Režie: Svatopluk Innemann

Asistent režie: Rudolf Stahl

Námět: Josef Skružný

Scénář: Josef Skružný, Elmar Klos

Produkce: František Jerhot

Hudba: Jára Beneš

Kamera: Otto Heller

Střih: Ervín Drexler

Zvuk: Josef Zora

Architekt: Guido Lagus, Rudolf Wels

Společnost: Meissner

Hrají: Karel Lamač (Tommy Fikejs), Truda Grosslichtová (Aluška Králová, Tommyho sestřenice), Věra Skalská (Berta Králová, Aluščina teta), František Paul (Ferda Říha), Antonín Holzinger (notář a posléze bohatý strýček), Jaroslav Marvan (předseda spolku věřitelů), Čeněk Šlégl (flamendr a posléze uprchlý trestanec z Ďábelských ostrovů), Přemysl Pražský (policejní komisař Monier), Jára Kohout (námořník v krčmě), Jan W. Speerger (francouzský strážník), Kamila Rosenkranzová (bytná Pelikánová), Karel Postranecký (vrátný v hotelu), Jung (muž se „systémem“ v herně), Josef Kotalík (hotelový detektiv Burton), Elsa Vetešníková (děvče v krčmě), Robert Ford (hráč), F. X. Mlejnek (věřitel), Antonín Jirsa (věřitel), František Jerhot (věřitel), Ladislav Hemmer (host v baru), Josef Zezulka (policejní fotograf), Bobina Prošková (komorná), Irena Ardenová (návštěvnice herny), Eduard Ševčík (návštěvník herny), Josef Cikán (návštěvník herny), Julius Baťha (návštěvník herny), Emil Dlesk (apač), Jindřich Fiala (manžel Berty Králové), Růžena Pokorná (návštěvnice krčmy), Karel Kahlenbacher (návštěvník krčmy), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 česky

Titulky: česky pro neslyšící

Obraz: černobílý PAL DVD5 4:3

Bonus: žádný