Magic Box – Dědictví aneb Kurva se neříká

Některé návraty by proběhnout neměly. Ve středu 1. července 2015 společnost Magic Box nabízí za 99,- Kč „návrat legendy“ Dědictví aneb Kurva se neříká. A teď si vás koupím všechny!

Vlastička umřela. Teď je zase Bohuš sám. A smutný.

Vesnický kostel, pohřební kočár tažený koňmi, farář, obyvatelé Olšan a souputníci zvláštního života Bohumila Stejskala, multimilionáře z vůle Boží. Trochu zestárli. Bohumil taky trochu zestárl. Přibyly mu majetek, starosti, kilogramy a děti. Ztratil ženu svého života. Hraje hudba, zpívá místní ženský sbor Křepelky, jehož byla Vlastička členkou (a Bohuš je sponzorem).

Smrt známého sbližuje. Všichni jsou smutní, nebo tak aspoň vypadají. Za zdí hřbitova zastavil starší Mercedes a z něj vystupuje rovněž zestárlá „hérečka“ Irenka. Pozoruje pohřeb přes zeď, dovnitř se neodváží. Odjede před koncem obřadu. Smuteční hostina v Bohušově sídle. Jsou tu všichni, které známe z původního filmu. Zjišťujeme, že Bohuš si postavil ohromné sídlo ve farmářském stylu obklopeném zoologickou zahradou. Má rád svou dceru a visí na šestiletém vnukovi, jehož učí jízdě na koni. Má vlastní chov koní a považuje se za odborníka.

dedictvi_ii_01

dedictvi_ii_02

dedictvi_ii_03

dedictvi_ii_04

Už sedm let nepije a celkem si zvykl na peníze. Bohuš je smutný, ale smutek v jeho podání má velmi výstřední podobu. Téměř každá promluva se mu proplétá s pohřební řečí a duch Vlastičky postupně výrazně vstupuje do jeho mysli i jednání. Vlastička dávala jeho životu řád, vnutila mu kázeň. Teď je zase Bohuš sám. A smutný. Je na čase vrátit se ke kořenům, k flašce.

Po sedmi letech se Bohuš zase napije. A bude to jízda, během které se bláznivě zamiluje do herečky, málem se stane filmovým producentem a majitelem zámku, málem přijde o vnuka, málem uvěří, že Vlastička pořád žije, přijde o několik miliónů, rozbije v přímém přenosu finále soutěže Hvězdy tančí, aby nakonec pod tlakem dcery a věrného přítele Arnošta dobrovolně našel klid a sebe samého v protialkoholní léčebně v tichém rozjímání s bláznivým JUDr. Strážným.

Velká jízda… i tak by se film mohl jmenovat, kdyby nenavazoval na už tak proslavený název dílu prvního.

Na csfd.cz 34 procent: Unylá nevtipná přehlídka Bolkových neúspěchů poslední doby. Film, ohánějící se „proslaveným“ názvem, na něj v podstatě ani nenavazuje.

Zadní strana

Žánr: Komedie

Země původu: Česká republka

Rok vzniku: 2014

Délka: 102 minut

Kinopremiéra v ČR: 6. února 2014

Režie: Robert Sedláček

Scénář: Bolek Polívka

Produkce: Jiří Ježek

Hudba: David Rotter

Kamera: Michal Krejčí

Střih: Matouš Outrata

Kostýmy: Tomáš Chlud

Architekt: Milan Býček

Společnost: Space Films

Hrají: Boleslav Polívka (Bohuš Stejskal), Karel Gott (sám sebe), Ivana Chýlková (Ulrichová), Karel Heřmánek (doktor), Marian Roden (Reisman), Dagmar Veškrnová – Havlová (Vlastička), Miroslav Donutil (doktor Ulrich), Anna Polívková (Bohušova dcera), Arnošt Goldflam (Arnošt), Jitka Čvančarová (Rovnerová), Jiří Pecha (dr. Strážný), Milan Lasica (vedoucí lékař), Michal Pavlata (Dr. Pavlata), Robert Jašków (Daněk), Ivana Uhlířová (Vrchotová), Jan Novotný (Špetka), Břetislav Rychlík (Francek), Hana Křížková (Eleonora), Jaromír Dulava, a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1, 2.0 česky

Titulky: česky pro sluchově postižené, anglicky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9

Bonus: Film o filmu, Trailer, Teasery, Vystřižené scény, Fotogalerie, Upoutávky