Špidla Data Processing – Šílený spasitel (PC hra)

Ve čtvrtek 13. srpna 2015 přichází další novinka společnosti Špidla Data Processing, na pultech se ocitne za 69,90 Kč detektivní počítačová hra Šílený spasitel v edici Česko hraje.

Tahle nová hledačka má textů víc než dost – na webu vydavatele jsou tentokrát upoutávky jiného obsahu, než na obalu:

Co kdyby existoval lék na nevyléčitelné nemoci? AIDS. ALS. Rakovina. Žloutenka typu C. Všechny tyto nemoci by rázem zmizely z povrchu zemského. Ale co když to není v zájmu firem, jejichž byznys stojí a padá právě s prodejem léků pomáhajících jen zmírnit následky těchto zákeřných nemocí? Co když tento novodobý lék nemá být nikdy objeven?

sileny_spasitel_01

sileny_spasitel_02

sileny_spasitel_03

sileny_spasitel_04

sileny_spasitel_05

sileny_spasitel_06

sileny_spasitel_07

sileny_spasitel_08

Jednalo se o nehodu nebo o sabotáž? 15 března došlo v laboratoři doktora Ralpha Goodwina těsně před tím, než chtěl oficiálně ohlásit svůj úžasný objev – univerzální lék na téměř všechny známé nemoci! Ovšem exploze nevídaných rozměrů zničila prakticky celé vybavení laboratoře i výsledky doktorovy práce. Začíná dobrodružná hledačka…

V roli detektiva a zachránce… Zoufalá Sára vás prosí o pomoc, její bratr Sam je totiž vážně nemocný. Sára doktora Goodwina dobře znala a může vám pomoci při hledání prvních stop. Napínavá hledačka se začíná rozvíjet a další překvapení na sebe nedají dlouho čekat. V roli detektiva budete pátrat a řešit složité i jednodušší hádanky, minihry a prohledávat nejrůznější lokace. Napínavá hledačka vás provede spletitým příběhem, v němž se dočkáte spousty nečekaných zvratů, nudit se rozhodně nebudete, spíš se vám nebude chtít hru přerušit. Setkáte se i s tajuplnou bytostí, již jen vzdáleně připomínající člověka. Co má tento tvor s událostmi v laboratoři vlastně společného? Dokážete pomoci Sáře a najít pro jejího bratra včas potřebný preparát? Setkání se zabijáckými maniaky a pološílenými vědci budou napínavá a dramatická, každou chvíli musíte hodně zapřemýšlet, abyste se dostali zase o krůček dál.

Co hra přináší?

• Tajuplný příběh ve sci-fi prostředí

• Lze zvolit ze tří úrovní obtížnosti podle svého výběru

• Přehledně uspořádaný deník, mapa a seznam důkazů jsou dobře přístupné

• Velmi dobře zpracovanou grafiku a vynikající hudbu, podbarvující atmosféru děje

• V nouzi můžete použít i nápovědu dostupnou (podle zvolené obtížnosti)

• Zkušení hráči mohou úvodní tutoriál přeskočit

Už dlouho se šušká o tom, že vědci již dávno objevili léky, které dokážou vyléčit rakovinu, AIDS a jiné nemoci. Že to jen farmaceutické společnosti tuto skutečnost tají a dělají vše pro to, aby se žádný z těchto léků nedostal nikdy na trh. Aby mohly stále vydělávat na prodeji vlastních preparátů, jež sice nemohou vyléčit nemoc, zato však pomohou naplnit jejich bezedné kapsy.

Tyto konspirační teorie zaměstnávají představivost lidí po celém světě. Často jsou však tito konspirátoři označováni za paranoiky s bujnou fantazií. Ale co když na tom je kus pravdy? Poslední případ, který dostáváte na starost právě vy, by tomu odpovídal.

Chvíli poté, co uznávaný vědec Ralph Goodwin oznámí, že nejspíše našel lék na nejzávažnější nemoci, které každoročně zabíjejí miliony lidí, je jeho laboratoř zničena. A s ní mizí jakákoliv naděje, že by kdy tento lék spatřil světlo světa. Byla to náhoda? Nebo úmysl? Na to teď musíte přijít vy, detektive!

Zadní strana