Magic Box – Válka barev (remasterovaná verze)

Kupodivu se opět před oficiálním uvedením do prodeje začínají upřednostňovat trafiky a tak v pátek 4. září 2015 měla podle původního distribučního plánu PNS společnost Magic Box nabízet touto cestou za 99,- Kč remasterovanou verzi českého filmu Válka barev. Hra na city, na lásku a na zabíjení. Nakonec ale titul z přehledu na poslední chvíli zmizel.

Byla to jen nevinná hra nebo opravdový vražedný útok?

České psychologické drama s kriminální zápletkou sleduje mladého fotografa, který ve světě českých zbohatlíků pátrá po pozadí tušeného zločinu.

valka_barev_01

valka_barev_02

Koníček mladého fotografa Ondřeje se točí kolem pilotování ultralehkých letadel. Při jednom z takových letů zahlédne u osamělé vily dva muže, z nichž jeden střílí na druhého. Podaří se mu scénu vyfotografovat, je však přitom spatřen. Než se mu podaří snímek vyvolat, je film nešťastnou náhodou zničen. Vzápětí na to se v rockovém klubu seznámí se smutnou modelkou Viktorkou a také bohatým podnikatelem Walterem Rychmanem, který mu nabídne práci.

Po návratu zjistí, že mu někdo prohledal ateliér a brzy nato pochopí, že Walter byl ten, kdo střílel. Přestože podnikatel tvrdí, že šlo o nevinnou zábavu, tzv. paintball (hra na vojáky, kdy po sobě hráči střílejí kuličky s barvou), žádá po Ondřejovi negativ a když mu fotograf řekne, že ho nemá, vyhrožuje mu. Ondřej se rozhodne přijít záhadě na kloub a pouští se do vyšetřování na vlastní pěst. Stále více se však zaplétá do nepřehledné hry, v níž se lze jen stěží orientovat.

Viktorka, se kterou se mladý fotograf sblíží mu představí podivný svět světáckých flákačů a zbohatlíků. Z různých náznaků se v Ondřejovi rodí podezření, že v případě Walterova střílení nešlo jen o nevinnou hru. Když však Ondřej podnikatele obviní z vraždy jeho společníka Schneidera, ten se vzápětí objeví živý. Hra však zdaleka není u konce a Ondřej má jen mizivou šanci na vítězství.

Na csfd.cz 44 procent: Scénář je odfláklý, ale je to asi jedno, protože tady vizuál a forma vítězí nad čímkoli, co by připomínalo obsah. Prázdná manýra.

Žánr: Thriller / Drama / Krimi

Země původu: Česká republika

Rok vzniku: 1995

Kinopremiéra v ČR: 27. dubna 1995

Délka: 90 minut

Režie: Filip Renč

Asistent režie: Petr Trejbal, Karel Kohlíček

Pomocná režie: Alice Ronovská

Scénář: Filip Renč, Zdeněk Zelenka

Produkce: Jiří Husák

Vedoucí výroby: Nelly Jenčíková

Hudba: Ondřej Soukup

Kamera: Petr Hojda

Asistent kamery: Jiří Kubík

Střih: Jan Mattlach

Zvuk: Marek Hartl

Kostýmy: Jaroslava Pecharová

Masky: Claudie Marečková

Architekt: Miloš J. Kohout

Animace: Horst Woldemüller

Trikové snímky: Trikové studio TRILOBIT, Pavel Kryml, Jiří Šnábl

Odborný poradce: Boris Braun

Hrají: Lukáš Vaculík (Ondřej), Anna Geislerová (Viktorka), Tomáš Hanák (Walter), Pavel Landovský (správce letiště), Vladimír Mertlík (šéfredaktor), Leo Marian Vodička (Schneider), Milan Mejla Hlavsa (Kožuchin), Helga Čočková (Zhrzená), Naďa Šafratová (Gábina – dabing Adéla Gondíková), Jan Svěrák (režisér), Jana Walterová (Viktorčina matka), Renata Drosslerová (Walterova sekretářka), Miluše Zoubková (kulometná dáma), Michal Nesvadba (tenista), Václav Krejčí (tenista), Magda Chýlková (zpěvačka na večírku), Václav Chalupa (hráč paintballu), Natalia Kontio (hráčka paintballu), Václav Hefler (hráč painballu), Vladimír Horčička (hráč paintballu), Denisa Kostinková (Monika), René Touber (ochranka), Martin Hub (ochranka), Petr Bruna (ochranka), Vilém Rubeš (klient), Mathew Stillmann (klient), Lucien Tyssandier (kameraman reklamy), Miloslava Rybárová (tlumočnice reklamy), Dagmar Ďásková (klapka reklamy), Ondřej Šípek (asistent režie reklamy), Jan Unger (zvukař reklamy), Jiří Kaftan (pořadatel módní přehlídky), Pavel Šolc (číšník ve vile), Alena Karešová (překladatelka), Zdeněk Dvořáček (Kožuchinova ochranka), a další

Údaje o DVD: (náhled zadní strany zatím není k dispozici, nezle ověřit)

Zvuk: Dolby Digital 2.0 česky

Titulky: česky pro neslyšící

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (?1,78:1)

Bonus: ?