Bohemia Motion Pictures – Ovečka Shaun ve filmu

Jsem zmatený jak veverka. Nedělní distributor uvádí pro 27. září 2015 novinku Ovečka Shaun ve filmu společnosti Bohemia Motion Pictures v prodeji za 249,- Kč, v distribučním přehledu PNS figuruje stejný titul za 499,- Kč (což by ale měla být cena modré varianty). Stejná ovečka, jiné pastviny.

Život na farmě je nekonečná nuda. Každý den plyne ve stejném rytmu, Shaun musí poslouchat a dělat co farmář nařídí. Jak jen mít jeden jediný den volna? To chce pořádný plán!

Shaun vymyslí způsob, jak mít zase jeden odpočinkový den. Ale i plánovat se musí umět a každý plán se může zvrtnout! Shaun a další ovce přijdou s mazaným trikem jak farmáře uspat. Skáčou stále dokolečka přes ohradu, farmář počítá, počítá a počítá své ovečky, až nakonec usne. Ovce potom farmáře opatrně uloží do starého karavanu v rohu hřiště a předstírají, že je noc. Když farmářův věrný pes Bitzer zjistí, co ovce udělaly, celý plán končí. Blitzer se snaží farmáře dostat z karavanu, ale karavan se uvolní a přes všechny překážky vyjede ven na silnici i se spícím farmářem uvnitř. Bitzer vyrazí za karavanem, který ujíždí přímo do velkoměsta.

ovecka_shaun_ve_filmu_01

ovecka_shaun_ve_filmu_02

ovecka_shaun_ve_filmu_03

Shaun a ovčí stádo zatím hospodaří na farmě. Farmář a pes se z města stále nevracejí a na farmě zavládne chaos. Stádo se Shaun v čele se rozhodne napravit svoji chybu a vydá se do velkoměsta najít farmáře a jeho věrného Bitzera. Na této záchranné výpravě je čeká mnoho dobrodružství. Budou Shaun a kamarádi schopni najít svého farmáře dřív, než se ztratí navždy?

Na csfd.cz 81 procent: Skvělé a neotřelé.

Zadní strana

Žánr: Animovaný / Dobrodružný / Komedie / Rodinný

Země původu: Velká Británie / Francie

Rok vzniku: 2015

Původní název: Shaun the Sheep: Movie

Délka: 85 minut

Světová premiéra: 24. ledna 2015 – USA (Sundance Film Festival)

Kinopremiéra v ČR: 2. dubna 2015

Režie: Mark Burton, Richard Starzak

Námět: Nick Park

Scénář: Mark Burton, Richard Starzak

Produkce: Sean Clarke, Olivier Courson, Alicia Gold, Ron Halpern, Paul Kewley, Kerry Lock, Julie Lockhart, Peter Lord, Nick Park, Carla Shelley, David Sproxton

Hudba: Ilan Eshkeri

Kamera: Charles Copping, Dave Alex Riddett

Střih: Sim Evan-Jones

Kostýmy: Ricarda Merten-Eicher, Moira Anne Meyer

Společnost: StudioCanal / Aardman Animations / Anton Capital Entertainment

Hlasy v původním znění: Justin Fletcher (Shaun / Timmy), John Sparkes (farmář / Bitzer), Omid Djalili (Trumper), Richard Webber (Shirley), Kate Harbour (Timmyho máma / Meryl), Tim Hands (Slip), Andy Nyman (Nuts), Simon Greenall (Twins), Emma Tate (Hazel), Jack Paulson (celebrita), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 beze slov

Titulky: žádné

Obraz: barevný PAL DVD5 16:9 (1,85:1)

Bonus: žádný