Filmexport Home Video – Jarka a Věra

Společnost Filmexport Home Video ve středu 14. října 2015 za 99,- Kč nabídne DVD Jarka a Věra. Komedie o dvou nezbedných sourozencích natočená podle oblíbeného románu Eduarda Kučery.

Rozpustilí sourozenci, přísná teta a letní pokus o převýchovu, který poněkud zkomplikuje nečekaná láska, ve staré české komedii.

Jarka a Věra jsou děti ministerského rady Pšeničky. Jarka dává před učením přednost sportu a různým rozpustilým kouskům a proto je ve svých devatenácti letech stále sextánem. Jeho sestra Věra se učí výborně. Ačkoliv je mladší, chodí už do septimy. Ochotně se však podílí na všech bratrových divokých kouscích. Na konci školního roku Jarka opět propadá a rodinná atmosféra je napjatá.

Situaci zhorší o prázdninách příjezd bohaté a přísné tety Kláry, která se rozhodne vzít výchovu dětí do svých rukou a uličníky usměrnit. Na jejím venkovském statku se bude Jarka učit a Věra bude přemýšlet o vdavkách.

Jarka skutečně pilně studuje pod vedením domácího učitele Maříka. Věra se podle plánu zamiluje – ale ne do připraveného nápadníka, majitele dolů Jankovce, ale právě do Maříka, což se tetě příliš nezamlouvá. Je třeba vymyslet nějakou lest. A na ty je expert Jarka. Díky fingované Věřině sebevraždě se teta Klára přesvědčí o Maříkových kvalitách a naopak o Jankovcově zbabělosti a omezenosti. Souhlasí proto se zásnubami. Jarka hladce složí zkoušky a konečně postoupí do vyššího ročníku.

Na csfd.cz 63 procent: Svěží a vtipné i po letech.

Náhled zadní strany z webu PNS

Žánr: Komedie

Země původu: Československo

Rok vzniku: 1938

Délka: 84 minut

Kinopremiéra v ČR: 2. prosince 1938

Režie: Václav Binovec

Asistent režie: Václav Štrup

Námět: Eduard Kučera (román Jarka a Věra)

Scénář: František Čáp, Rudolf Madran-Vodička, A. Jevanský

Produkce: Jan Sinnreich

Hudba: Josef Dobeš

Kamera: Jan Roth

Střih: Jan Kohout

Zvuk: Josef Zora

Architekt: Jan Zázvorka

Společnost: Lucernafilm

Hrají: Ladislav Pešek (sextán Jarka Pšenička), Eva Gerová (studentka Věra, Jarkova sestra), František Kreuzmann (ministerský rada František Pšenička), Růžena Šlemrová (matka a manželka V. Pšeničková), Jarmila Beránková (Zdenička Opatovická, Věřina spolužačka), Jiří Dohnal (kandidát profesury Stáňa Mařík), Vladimír Hlavatý (kaplan Karel, Stáňův bývalý spolužák), František Paul (majitel dolů ing. Jankovec), Zdeňka Baldová (teta Klára Zakopalová), Karel Černý (továrník Skřivan), Marie Ježková (třídní dívčí septimy zv. Madléna), Josef Hořánek (profesor přírodopisu, třídní sexty), Jindřich Fiala (profesor latiny), Majva Červená (studentka Vyhnálková), Nora Cífková (septimánka), Blažena Slavíčková (septimánka), Josef Kemr (sextán Skřivan, syn továrníka), Milivoj Uzelac (sextán), Karel Veverka (sekční šéf Kouřimský), Slávka Doležalová (služka u Pšeničků Běta), Ladislav Janeček (sluha u továrníka Skřivana), Fráňa Vajner (cestující ve vlaku), Frank Rose-Růžička (čeledín), Eliška Jílková (paní důchodní), Filip Balek-Brodský (hospodský), Jiří Schreinzer (host na večírku), Wanda Vodičková (host na večírku), Josef Prček (bělovlasý pán na večírku), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 česky

Titulky: česky pro neslyšící

Obraz: černobílý PAL DVD5 4:3

Bonus: žádný