Magic Box – Jak chutná smrt

V pondělí 2. listopadu 2015 společnost Magic Box nabídne za 99,- Kč titul z domácí tvorby, bude možno pořídit kriminálku Jak chutná smrt. Film o osudovém vztahu otce a syna.

Kriminální film režiséra Milana Cieslara podle literární předlohy Ladislava Mňačka o lásce, nenávisti a chladnokrevnosti života… Mladý nadějný olympionik Robert v afektu zastřelí dva policisty. Po jeho stopách se pustí poručík Morton s jediným cílem – dopadnout vraha.

Příběh postupně odhaluje rodinné zázemí mladého vraha a naznačuje možné příčiny mladíkova tragického selhání. Kromě rodičů je důležitou postavou příběhu i modelka Daniela, udržující milostný vztah jak s Robertem, tak s jeho otcem. Ve finále se Robertovi snaží pomoci k úniku matka. Bezděky však napomůže jeho smrti.

jak_chutna_smrt_01

jak_chutna_smrt_02

jak_chutna_smrt_03

jak_chutna_smrt_04

Robert Kainar je úspěšný mladík, kterého čeká velká budoucnost. Má před maturitou, ale hlavně je špičkový sportovní střelec. Skončil druhý na mistrovství republiky a nominoval se tak na Olympiádu. Jeho otec Karel a současně trenér, sám vynikající střelec, bývalý mistr republiky, úspěšný majitel největší reklamní agentury, očekává olympijské zlato a je rozladěný z toho, že jeho syn skončil na mistrovství republiky až druhý. Na oslavě po mistrovství dostává Robert od sponzora, ředitele národní zbrojovky Jiřího Vlacha pamětní pistoli. A také se seznamuje s půvabnou modelkou Danielou, která pracuje pro jeho otce. Zamiluje se do ní a zdá se, že i ona do něj. Jenže – tady přichází zvrat! Navíc zjišťuje, že vztah jeho rodičů není tak růžový, jak si myslel. Matka Marie má milence, jejich advokáta Brenena, a otec to podle slov Daniely zkouší na každou. Robertovi dochází, že ani Daniela v tomto ohledu není výjimkou…

Na csfd.cz 45 procent: Příšerný pokus o thriller s nesympatickým spratkem v hlavní roli a dost topornými herci.

Zadní strana

Žánr: Krimi / Drama

Země původu: Česká republika

Rok vzniku: 1995

Délka: 88 minut

Kinopremiéra v ČR: 2. listopadu 1995

Režie: Milan Cieslar

Asistent režie: Michaela Flenerová

Pomocná režie: Renata Čihulková

Námět: Ladislav Mňačko (povídka), Martin Bezouška

Scénář: Dušan Kukal, Milan Cieslar, Jon Jorlim

Dramaturgie: Dušan Kukal, Martin Bezouška

Produkce: Milan Cieslar, Jiří Hauzner, Libuše Latečková, Jolana Heralová, Arnošt Doležal

Hudba: Zbyněk Matějů

Kamera: Petr Hojda

Asistent kamery: Ivan Jiránek

Střih: Věra Flaková

Zvuk: Radim Štětina

Kostýmy: Evženie Rážová

Masky: Nevena Thielová

Architekt: Boris Moravec

Hrají: Miluše Šplechtová (Marie Kainarová), Juraj Kukura (Karel Kainar), Ota Šrámek (Robert Kainar), Marek Vašut (Morton), Ivana Christová (Daniela), Michal Dlouhý (JUDr. Brener), Josef Vinkář (ředitel zbrojovky Vlach), Jaroslav Tomsa (Mortonův šéf), Ivo Pavelek, Rostislav Štěpánek (choreograf), Zdeněk Troška (režisér reklamy), Miroslav Bosák (televizní zpravodaj), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 česky

Titulky: česky pro sluchově postižené

Obraz: barevný PAL DVD5 4:3

Bonus: žádný