DVD HIT – Elixír lásky aneb Kate a Ollie

InterSonic stále myslí i svoji řadu DVD Hit a ve středu 16. června 2010 se za 59,- Kč v ediční řadě Svět festivalů s pořadovým číslem 16 na pultech objevuje Elixír lásky aneb Kate a Ollie. Okouzlující romantická komedie.

Učitelce Kate Joinové je něco přes dvacet a neustále se potácí v problémech s navázáním báječného vztahu. Ačkoliv její přátelé si myslí, že právě ten má s Olliem, instruktorem sexuální výchovy. Že právě on je pro ni ten pravý. Všichni je berou jako dvojici, která spolu zůstane až do konce života – patří k sobě a tak to má být.

Kate má ale opačný názor. Touží po jiném, plném vztahu. Není tedy nic snazšího, než to skončit – stačí jen sebrat odvahu a udělat to. Jenže omyl, místo kopaček bude Kate asi potřebovat dupačky…

Rozhodne se vše tajit a vyzkoušet babské recepty. To ji zavede až k Chloe, která ji předepíše velmi neobvyklý bylinný lektvar z petržele. Tak začínají Kateiny dny plné petržele, neustálé pojídání petrželových sendvičů, popíjení odvarů z petržele a koupání v petrželové lázni. Ale co by člověk pro lásku neudělal!

 

To, že je nějaký film vyznamenáván na festivalech, nezaručuje kladnou diváckou odezvu. Hodnocení do 45 do 55 procent: Není nic hroznějšího než žánrová škatulka drama-romantický. Nudný a zbytečný film, kde nic není reálné.

Ovšem jiní (zřejmě festivaloví fanoušci): Okouzlující malý kanadský film, nenáročný a zábavný.

Zadní strana obalu 

Žánr: Drama / Romantický

Země původu: Kanada

Rok vzniku: 2000

Délka: 79 minut

Původní název: Parsley Days

Režie: Andrea Dorfman

Scénář: Andrea Dorfman

Produkce: Kimberly Boyd, Marcia Connolly, Andrea Dorfman

Hudba: Rob Benvie, Ian McGettigan

Kamera: Andrea Dorfman

Střih: Scott Simpson

Kostýmy: Nirah Jordan

Společnost: a.d. pictures

Hrají: Megan Dunlop (Kate), Mike LeBlanc (Ollie), Marla McLean (Lila), Kenneth Harrington (Jack), Marcia Connolly (Chloe), Shannon Cunningham, Vanessa Maximillian (Joleen), Bruce Godfree (hloupý student), Tara Doyle (Jane), Lise Cormier (Taylor), Connie Eaton (Edna), Harvey Seasons (Frank), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky, maďarsky

Titulky: česky, maďarsky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9

Bonus: trailer