Sony – Návrat do ztracené zahrady

Sony v pátek 18. června 2010 nabídne rodinný film Návrat do ztracené zahrady za 70,- Kč. Kouzelné dveře do magických koutů dokáže otevřít pouze ten, kdo zná jejich tajemství. Fantastický příběh o děvčeti, které zachrání zlomené srdce zahrady určené dětem. Pokračování nestárnoucí klasické Tajemné zahrady.

Do anglického sídla Misselthwaite, které nyní v roce 1946 slouží jako sirotčinec, přijíždí ze Států malá Lizzie Buscanová. Součástí panství, patřícího lady Mary a siru Colinovi Cravenovým, je i tajemná zahrada plná květin a zvířat, kterou spolu objevili už jako děti.

Před nedávnem lady Mary svěřila kvůli cestě do zahraničí rezidenci a klíče od zahrady do péče obětavé, ale poněkud pověrčivé Marthy Sowerbyové. Stárnoucí dáma však nemůže dveře do zahrady objevit, a proto dá probourat nové a děti sem pouští jen v neděli na hodiny estetiky. Pak ale náhle vše, co kvetlo a bujelo, začíná vadnout a hynout, což trápí především Lizzii, která chce magické místo se zlomeným srdcem přivést zase k životu.

A verze z obalu:

Kouzelný příběh lásky a přátelství. Kdo by alespoň jednou nezatoužil projít tajnými dvířky a ocitnout se ve světě tak odlišném od toho, v němž žijeme – přesně něco takového se kdysi podařilo Mary a Colinovi. Ještě jako děti objevili tajemnou zahradu, plnou pohádkových překvapení a zázraků.

 

Klasický příběh, který od svého napsání potěšili milióny dětí po celém světě má však pokračování. Mary s Colinem se vzali a na svém sídle zřídili útulek pro válečné sirotky. Jednoho dne ale musí odjet a pro děti, které zůstanou samy, neexistuje větší potěšení než zjistit, co že se to skrývá za zamčenou brankou ve zdi… Když ovšem jedna z dívek dvířka otevře, čeká ji velké překvapení – zahrada se proměnila k nepoznání a vše v ní chřadne. Postačí láska k tomu, aby tajemnou zahradu zachránila? 

Hodnocení od 35 do 50 procent, domácí komentáře žádné: Nepříliš povedené pokračování filmu z roku 1993. Znalci na příběhu shledávají řadu nepřesností a nelogičností, které odporují původnímu pojetí a knižní předloze: Pro fanoušky veliké zklamání.

Zadní strana obalu 

Žánr: Dobrodružný / Rodinný / Fantasy

Země původu: USA / Německo / Velká Británie

Rok vzniku: 2001

Délka: 96 minut

Původní název: Back to the Secret Garden

Režie: Michael Tuchner

Námět: Frances Hodgson Burnett

Scénář: Joe Wiesenfeld

Produkce: Nick Gillott, Robert Halmi Jr., David V. Picker, Norman Rosemont, Joe Wiesenfeld

Hudba: Allyn Ferguson

Kamera: Ian Wilson

Střih: Keith Palmer

Kostýmy: Deirdre Clancy

Společnost: Babelsberg International Film Produktion / Hallmark Entertainment / Rosemont Productions

Natáčeno: Německo / Velká Británie

Hrají: Joan Plowright (Martha Sowerbyová), George Baker (Will Weatherstaff), Cherie Lunghi (Lady Mary Cravenová), Leigh Lawson (Sir Colin Craven), Aled Roberts (Robert), Florence Hoath (Geraldine), Justin Girdler (Steven), David Warner (Dr. Snodgrass), Camilla Belle (Lizzie Buscanaová), Danielle McCormack (Penelope), Gwyneth Powell (Toby), Kate Ludlow (Ora), Liza Ross (sestra Mary), Lisa Martin (Doris), Sheila Steafel (paní Chillblaineová), Peter Geddis (pošťák Lawrence), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky pro neslyšící

Obraz: barevný PAL DVD5 4:3

Bonus: žádný