Bontonfilm – Amy

V neděli 13. prosince 2015 přispěje k nabídce i společnost Bontonfilm, která za 299,- Kč posílá na pulty dokument Amy. Skutečný příběh dívky se slavným jménem.

Kým ve skutečnosti byla dívka, která stojí za slavným jménem Amy Winehouse? Co tato hudební ikona skrývala před okolním světem a proč zemřela v pouhých 27 letech? Celovečerní dokument nechává promlouvat zejména Amy samotnou prostřednictvím dosud nezveřejněných archivních záběrů, rozhovorů, ale především skrze její hudbu a původní texty, které vždy reflektovaly aktuální události jejího života.

Vidíme Amy jako obyčejnou dívku s obrovským talentem a touhou zpívat, jako zjevení ohromující hudební fajnšmekry, jako popovou hvězdu obletovanou fanoušky i jako oběť manipulovanou manažery a pronásledovanou bulvárními novináři, unikající k závislostem. Za známým mediálním obrazem ale odhalujeme hlavně Amy, která skutečně touží jen po dvou věcech: opravdové lásce a hudbě.

amy_01

amy_02

amy_03

Na csfd.cz 81 procent: Výborná autentická výpověď o destruktivním světě showbyznysu.

Žánr: Životopisný / Dokument / Hudební

Země původu: Velká Británie / USA

Rok vzniku: 2015

Původní název: Amy

Světová premiéra: 21. května 2015 – Velká Británie, Londýn

Kinopremiéra v ČR: 6. srpna 2015

Délka: 128 minut

Režie: Asif Kapadia

Produkce: Paul Bell, James Gay-Rees, George Pank

Hudba: Antonio Pinto

Střih: Chris King

Společnost: On The Corner Films / Universal Music

Natáčeno: Londýn, Velká Británie

Účinkují: Amy Winehouse, Yasiin Bey, Tony Bennett, Mark Ronson, Blake Fielder-Civil, Pete Doherty, Mitch Winehouse, Salaam Remi, Tyler James, Nick Shymansky, Blake Wood, Monte Lipman, Juliette Ashby, Lauren Gilbert, Sam Beste, a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky

Titulky: česky

Obraz: barevný / černobílý PAL 16:9 (podle imdb.com 1,85:1)

Bonus: žádný