North Video – Milenci se zbraní

Další novinkový titul North Videa v polovině týdne ve středu 23. června 2010 bude původem televizní film Milenci se zbraní za 69,- Kč. Láska z nich udělala šílence, zbraň zase psance.

Drama o dvou těžce poznamenaných mladých lidech, kteří se snaží za každou cenu najít štěstí, ale osud jim není příznivě nakloněn.

Anita žije v přívěsu s druhem své matky. Muž se sice o děvče stará, ale zároveň ji sexuálně zneužívá. Dívka se stýká i s několika spolužáky, kteří ji vydírají a také si vybírají „to svoje“. .

Jednoho dne dostanou ve škole za úkol najít si někoho na dopisování. Pro Anitu se najde kamarád, který má na psaní dost času – je to mladý vězeň Howard.

Představuje si ho jako svého partnera a odmítá se podvolovat nejen spolužákům, ale také milenci své matky.

Z dopisů Anita zjistí, že Howard vášnivě miluje zbraně a má docela násilnickou povahu. Anitu to ale vůbec neodradí, spíš naopak – koupí si pistoli a požádá přítele své matky, aby ji naučil střílet.

Možná poprvé v životě se Anita cítí silná a nezávislá. Má v ruce zbraň, kterou jí nic nebrání použít… Už čeká jen na Howarda.

Znalecké hodnocení nic moc, bodové skóre se houpe kolem padesátky: Zajímavé obsazení vedlejších rolí – Ironside, Drago. Předvídatelné, ale vcelku zábavné. Pěkný doklad, jak vypadala Drew zamlada.

Zadní strana

Žánr: Drama / Krimi / Thriller / Romantický

Země původu: USA

Rok vzniku: 1992

Délka: 97 minut

Původní název: Guncrazy

Světová premiéra: květen 1992 – Francie (Cannes Film Market)

Režie: Tamra Davis

Scénář: Matthew Bright

Produkce: Diane Firestone, Zane W. Levitt, Alison Stone, Mark Yellen

Hudba: Ed Tomney

Kamera: Lisa Rinzler

Střih: Kevin Tent

Kostýmy: Merrie Lawson

Společnost: Zeta Entertainment

Natáčeno: Kalifornie, USA

Hrají: Drew Barrymore (Anita Minteerová), Robert Greenberg (pan Sheets), Rodney Harvey (Tom), Jeremy Davies (Bill), Dan Eisenstein (Chuck), Joe Dallesandro (Rooney), Willow Tipton (školačka), James LeGros (Howard), Ione Skye (Joy), James Oseland (Sally), Thomas E. Weyer (stráž), Billy Drago (Hank Fulton), Tom Smith-Alden (kurátor #1), James Wheaton (kurátor #2), Gerald Lynn Walker (kurátor #3), Ida Lee (farnice), Lawrence Steven Meyers (Crazy Larry), Herb Weld (Clyde), Lee Mary Weilnau (Susan), Michael Ironside (pan Kincaid), Dick Warlock (šerif), Neal Jano (pacient), Jaid Barrymore (žena se psem), Tracey Walter (Elton), Roger Jackson (Joe), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1, 2.0 anglicky, 5.1, 2.0 česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (1,78:1, podle imdb.com 1,85:1)

Bonus: Kinohity 2010, Novinky, Nejen pro nejmenší, Dále nabízíme