DVD HIT – Historie fotbalu 5

 

Pro všechny příznivce kulatého nesmyslu vychází další DVD Historie fotbalu s pořadovým číslem 5 v edici DVD HIT, za 49,- Kč ke koupiv pondělí 14. července 2008.

 

Nechte se vtáhnout do zákulisí nejsledovanějšího sportu na světě. Dostanete se do prostředí nejhezčích gólů v historii, nejkrásnějších zápasů. Poznáte jednotlivé stupně síly v této hře od jejich dávných počátků až po současnost. Exkluzivní rozhovory nafilmované v 50-ti zemích světa, edice, které představují zákulisí, dobré i špatné stránky hráčů i fotbalu samotného. Každý aspekt této série je zastřešen jednotlivými pasážemi, rozhovory s idoly fotbalu – minulými i současnými. Dozvíte se, kde je kouzlo tohoto sportu, které ho vyneslo na první místo v oblibě. 

 

SUPERSTARS – Od Billiho Mereditha a Mathiase Sindelare přes Pelého, Alfreda di Stefana, Garrinchu až po Maradonu a Zidaneho. V tomto díle se dozvíte o závratných kariérách špičkových hráčů, kteří se nesmazatelně zapsali do fotbalové historie. Vítězové Světového poháru – Maradona v 1986 a Garrincha v roce 1962. Jejich životní příběhy jsou velmi podobné. Garrincha zemřel díky velké zálibě v alkoholu. Maradona prozrazuje, jak kvůli těžké závislosti na drogách přišel o svou rodinu a mnoho přátel. Rozhovory: Alfredo di Stafano, Pelé, Zinedine Zidane, Paolo Maldini, Pepi Bican, George Best a Antonio Rava. 

 

SDĚLOVACÍ PROSTŘEDKY – První "fotbalové" noviny fungovaly prostřednictvím holubí pošty, díky níž se dostávaly novinky z dění na hřišti do redakce. Masovou oblibu tohoto sportu přinesla televize v minulém století. Ta ukázala, jak velkou roli hrají ve sportu média a medializace hry.  

 

Rozhovory: George Best, Jurgen Klinsmann a Ronaldo mluví o přínosech, ale i nevýhodách médií pro fotbal a osobní životy hráčů. Další rozhovory: Sir Alex Ferguson, David Hill, Joao Havelange, Diego Maradona, Pelé, Ronaldo.  

 

Originální název: History of Football  

 

Údaje o DVD:  

 

Délka: 104 minut

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, 2.0 česky, maďarsky

Titulky: žádné

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9

Bonus: žádný