Magic Box – Mrkáček Bill

Společnost Magic Box ve čtvrtek 10. března 2016 myslí i na mladší diváky a za 199,- Kč nabídne katalogovou novinku Mrkáček Bill – film. Malá koala na cestě za velkým dobrodružstvím.

Nezbedný mladý medvídek koala Mrkáček Bill se vydává na dobrodružnou cestu australskou divočinou, aby našel svého otce. Brzy zjišťuje, že stát se hrdinou je jednodušší, než se zdá.

mrkacek_bill_01

Obsáhlejší verze:

Mrkáček Bill je koala s velkou představivostí. Srdcem dobrodruh, sní o tom, že odejde z městečka Green Patch a půjde ve stopách svého otce – průzkumníka. Pan Bill se před časem ztratil v v pustinách australského vnitrozemí Outback a Mrkáček Bill je jediný, kdo stále věří, že jeho otec je dosud naživu. Když Mrkáček objeví tajemné znamení naznačující místo pobytu jeho tatínka, vydává se na cestu, která ho zavede za hranice Green Patch do divoké a nebezpečné pustiny Outback. Rychle se spřátelí s koalou ze zoo Nutsy a nervózní agamou límcovou Jacko. Jestliže chce trojice, pronásledovaná zarputile pomstychtivou Kočkou, která má s Mrkáčkem nevyřízené účty, přežít nástrahy drsné australské divočiny a najít Mrkáčkova otce, musí se naučit spolupracovat!

Na csfd.cz 50 procent: Úplně tuctový příběh plný výchovných klišé.

Zadní strana

Žánr: Animovaný / Dobrodružný / Rodinný

Země původu: Austrálie / USA

Rok vzniku: 2015

Původní název: Blinky Bill the Movie

Světová premiéra: 21. srpna 2015 – Polsko

Kinopremiéra v ČR: 22. října 2015

Délka: 87 minut

Režie: Deane Taylor

Noel Cleary

Alexs Stadermann

Alex Weight

Námět: Dorothy Wall (kniha „The Complete Adventures of Blinky Bill“ – 1939)

Scénář: Fin Edquist

Produkce: Jim Ballantine, Hans Bourlon, Paul Cummins, Alexia Gates-Foale, Gabrielle Joosten, A. K. Madhavan, Emily Price, Brian Rosen, Barbara Stephen, Rebecca Tolliday, Gert Verhulst

Hudba: Dale Cornelius

Střih: Simon Klaebe

Společnost: Assemblage Entertainment / Flying Bark Productions / Telegael

Hlasy v původním znění: Toni Collette (Beryl / Cheryl), Rufus Sewell (Kočka), David Wenham (Jacko), Ryan Kwanten (Blinky Bill), Robin McLeavy (Nutsy), Richard Roxburgh (Otec), Barry Humphries (Wombo), Deborah Mailman (Matka), Barry Otto (starosta Cranklepot), Billy Birmingham (Richie / Tony), Tin Pang (Jorge), Cam Ralph (Robert / Splodge), a další

V českém znění: Oldřich Hajlich, Tereza Martinková, Filip Švarc, Svatopluk Schuller, Adéla Kubačáková, Zdeněk Maryška

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky, slovensky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD5 16:9 (1,78:1)

Bonus: žádný