Magic Box – Planeta pokladů

Ve čtvrtek 12. května 2016 společnost Magic Box v edici Disney – Klasické pohádky nabídne za 199,- Kč DVD Planeta pokladů.

Další novinkou z prestižní řady animovaných filmů Disney Classics je rodinný příběh o odvážném chlapci, který pátrá po jednom velkém tajemství a při tom zažije dobrodružství, jaké si nedokázal představit ani ve svých nejbujnějších snech.

Jim Hawkins narazí díky neuvěřitelně šťastné náhodě na mapu Planety pokladů a tím rozpoutá vesmírný hon za největším bohatstvím všech dob. Aby se Jim vůbec dostal na bájnou planetu, nechá se najmout na zářivou sluneční galeonu. Tam se seznámí s kuchařem, robotem Johnem Silverem. S jeho pomocí odhaluje nástrahy a nebezpečí vesmírného putování za pokladem. Když Jim dorazí na Planetu pokladů, nemá ještě zdaleka vyhráno. Ale spolu s neustále se měnícím a hravým parťákem Morfem, hromadou poskládaných koleček a šroubků B.E.N.E.M. a chytrou kapitánkou Amelií nakonec najde, co hledal.

planeta_pokladu_01

planeta_pokladu_02

planeta_pokladu_03

planeta_pokladu_04

Příběh plný napětí, nečekaných zvratů a vzrušení natočil režisér legendární Malé mořské víly a Aladina. Inspirován knihou Roberta Louise Stevensona „Ostrov Pokladů“ vytvořil zcela nové dílo se skvělou animací pro novou generaci diváků. Je to zážitek pro celou rodinu, který si budete chtít pustit znovu a znovu.

Na csfd.cz 70 procent: Zvláštní pojetí klasického příběhu, scénář mohl být promyšlenější.

Zadní strana

Žánr: Animovaný / Dobrodružný / Sci-fi / Rodinný

Země původu: USA

Rok vzniku: 2002

Původní název: Treasure Planet

Světová premiéra: 5. listopadu 2002 – Francie

Kinopremiéra v ČR: 21. listopadu 2002

Délka: 91 minut

Režie: Ron Clements, John Musker

Námět: Robert Louis Stevenson (román)

Scénář: Ron Clements, John Musker, Rob Edwards, Ted Elliott, Terry Rossio

Produkce: Ron Clements, Roy Conli, Peter Del Vecho, John Musker

Hudba: James Newton Howard

Střih: Michael Kelly

Společnost: Walt Disney Feature Animation / Walt Disney Pictures

Hlasy v původním znění: Roscoe Lee Browne (pan Arrow), Corey Burton (Onus), Dane A. Davis (Morph), Joseph Gordon-Levitt (Jim Hawkins), Tony Jay (vypravěč), Austin Majors (mladý Jim Hawkins), Patrick McGoohan (Billy Bones), Michael McShane (Hands), Laurie Metcalf (Sarah Hawkinsová), Brian Murray (John Silver), David Hyde Pierce (Doctor Doppler), Martin Short (B.E.N.), Emma Thompson (kapitánka Amelie), Michael Wincott (Scroop), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky, arabsky, maďarsky

Titulky: česky, anglicky, arabsky, bulharsky, chorvatsky, maďarsky, slovinsky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (1,66:1, podle imdb.com 1,50:1)

Bonus: Mezigalaktická dobrodružství (Virtuální honba za pokladem, DisneyPedia: Život piráta, Animace podle Roye Disneyho, Ještě jsem tady – videoklip), Komentář tvůrců, 3x vystřižené scény, Střípky z natáčení (Příběh, Animace, Výtvarná stránka, Hudba, Prostorové uspořádání, Postavy, Spojení 3D světů, Nepoužité záběry)