Bohemia Motion Pictures – Kolekce Sherlock (kompletní 3. sezóna)

Pokud naše záznamy nelžou, dvě předchozí sezóny se nejprve objevily na pultech díl za dílem a až následně v kompletu. Tentokrát ale společnosti Bohemia Motion Pictures pošle ve čtvrtek 12. května 2016 3 DVD Sherlock (kompletní 3. sezóna) za 449,- Kč vcelku.

Sherlock Holmes. Podle vlastních slov vysoce výkonný sociopat. Výstřední génius žijící na londýnské Baker Street číslo popisné 221B řeší nejpodivnější kriminální případy. Víceméně žije pouze svou prací „detektivního konzultanta“, což je obor, který pro sebe Holmes sám vymyslel.

Epizody:

Prázdný pohřebák

Londýnu hrozí masivní teroristický útok, jehož odvrácení si žádá detektivního génia. Vstát z mrtvých ale není snadné ani pro Sherlocka Holmese.

sherlock_3_1

sherlock_3_1_back

Od dramatických událostí ze závěru poslední epizody uplynuly dva roky. Víme jen tolik, že Sherlock žije. Vrhl se ze střechy nemocnice sv. Bartoloměje, a přesto žije. Pro svět ovšem zůstává mrtvý. Vyrovnat se s jeho smrtí bylo těžké především pro Johna Watsona, nyní se ale zdá, že konečně dokázal obrátit list a posunout se v životě dál. Jeho znovunalezený klid nemá mít ovšem dlouhého trvání. Londýnu hrozí masivní teroristický útok, jehož odvrácení si žádá Sherlockova génia. A ještě jedna zajímavost: Sherlockovy rodiče, s nimiž se v této epizodě seznámíme, si zahráli skuteční rodiče Benedicta Cumberbatche. První epizoda třetí série volně vychází z Doylova klasického příběhu Prázdný dům.

Délka: 87 minut

Původní název: Sherlock: The Empty Hearse

Světová premiéra: 1. ledna 2014 – Velká Británie

Režie: Jeremy Lovering

Námět: Arthur Conan Doyle

Scénář: Mark Gatiss, Steven Moffat

Produkce: Diana Barton, Rebecca Eaton, Mark Gatiss, Bethan Jones, Steven Moffat, Beryl Vertue, Sue Vertue

Hudba: David Arnold, Michael Price

Kamera: Steve Lawes

Střih: Charlie Phillips

Kostýmy: Sarah Arthur

Společnost: Hartswood Films West / BBC cymru Wales / Masterpiece Theatre

Hrají: Benedict Cumberbatch (Sherlock Holmes), Martin Freeman (Dr. John Watson), Una Stubbs (paní Hudsonová), Rupert Graves (DI Lestrade), Mark Gatiss (Mycroft Holmes), Andrew Scott (Jim Moriarty), Louise Brealey (Molly Hooperová), Amanda Abbington (Mary Morstanová), Jonathan Aris (Anderson), David Fynn (Howard Shilcott), Sharon Rooney (Laura), a další

Znamení tří

Jsou úkoly, před nimiž zakolísá i samotný Sherlock Holmes. Například zvládnout proslov ženichova svědka. Co se může stát nejhoršího? Třeba to, že se mezi svatebčany vyskytne někdo s vražednými úmysly.

sherlock_3_2

sherlock_3_2_back

Život přináší události radostné i neradostné a zřejmě jen málokdo by zpochybnil, že svatba jednoznačně spadá do první ze jmenovaných kategorií. John a Mary se rozhodli vstoupit do manželského svazku a paní Hudsonová ohlašuje konec celé jedné éry. Pro Sherlocka to ovšem znamená, že bude nucen čelit dosud největší výzvě svého života – musí zvládnout proslov ženichova svědka. A přednést ho před skutečnými lidmi, kteří mu budou opravdu naslouchat. Co se může stát nejhoršího? Třeba to, že se mezi svatebčany vyskytne někdo s vražednými úmysly. Role Sherlocka se v tomto novátorsky pojatém seriálu brilantním způsobem zhostil mladý britský herec Benedict Cumberbatch, kterému v úloze doktora Watsona výborně sekunduje méně nápadný, ale stejně skvělý Martin Freeman. Druhá epizoda třetí série volně vychází z Doylova klasického příběhu Podpis čtyř.

Délka: 86 minut

Původní název: Sherlock: The Sign of Three

Světová premiéra: 5. ledna 2014 – Velká Británie

Režie: Colm McCarthy

Námět: Arthur Conan Doyle

Scénář: Steve Thompson, Mark Gatiss, Steven Moffat

Produkce: Diana Barton, Rebecca Eaton, Mark Gatiss, Bethan Jones, Susie Liggat, Steven Moffat, Beryl Vertue, Sue Vertue

Hudba: David Arnold, Michael Price

Kamera: Steve Lawes

Střih: Mark Davis

Kostýmy: Sarah Arthur

Společnost: Hartswood Films West / BBC cymru Wales / Masterpiece Theatre

Hrají: Benedict Cumberbatch (Sherlock Holmes), Martin Freeman (Dr. John Watson), Una Stubbs (paní Hudsonová), Rupert Graves (DI Lestrade), Mark Gatiss (Mycroft Holmes), Louise Brealey (Molly Hooperová), Amanda Abbington (Mary Morstanová), Vinette Robinson (seržant Sally Donovanová), Lara Pulver (Irene Adlerová), Alistair Petrie (James Sholto), Alice Lowe (Tessa), Yasmine Akram (Janine), Oliver Lansley (David), Ed Birch (Tom), a další

Poslední přísaha

Případ ukradených dopisů postaví Sherlocka proti Charlesi Augustu Magnussenovi, jemuž se přezdívá Napoleon mezi vyděrači.

sherlock_3_3

sherlock_3_3_back

Sherlock sa dostáva do konfliktu s Charlesom Magnussenom, nebezpečným zločincom. Spolu s Watsonom sa ho snažia dostať do väzenia, ale zakaždým zlyhajú. Napokon ho Holmes zastrelí, aby mu zabránil vydierať Mary Watsonovú, Johnovu manželku. Mycroft zariadi, aby Sherlocka vyhostili z Británie a vyhol sa tak obžalobe z vraždy. Keď lietadlo so Sherlockom odlieta, na všetkých obrazovkách v Londýne sa ukazuje Moriartyho podobizeň a Sherlocka povolajú naspäť, aby zabránil možnému Moriartyho návratu.

Délka: 89 minut

Původní název: Sherlock: His Last Vow

Světová premiéra: 12. ledna 2014 – Velká Británie

Režie: Nick Hurran

Námět: Arthur Conan Doyle

Scénář: Mark Gatiss, Steven Moffat

Produkce: Diana Barton, Rebecca Eaton, Mark Gatiss, Bethan Jones, Steven Moffat, Beryl Vertue, Sue Vertue

Hudba: David Arnold, Michael Price

Kamera: Neville Kidd

Střih: Yan Miles

Kostýmy: Sarah Arthur

Společnost: Hartswood Films West / BBC cymru Wales / Masterpiece Theatre

Hrají: Benedict Cumberbatch (Sherlock Holmes), Martin Freeman (Dr. John Watson), Una Stubbs (paní Hudsonová), Rupert Graves (DI Lestrade), Mark Gatiss (Mycroft Holmes), Andrew Scott (Jim Moriarty), Louise Brealey (Molly Hooperová), Amanda Abbington (Mary Morstanová), Jonathan Aris (Anderson), Lindsay Duncan (Lady Smallwoodová), Yasmine Akram (Janine), Tom Brooke (Bill Wiggins), Wanda Ventham (matka), Timothy Carlton (otec), Calvin Demba (Isaac Whitney), Tim Wallers (John Garvie), a další

sherlock_3_sezona_back

Žánr: Krimi / Drama / Mysteriozní

Země původu: Velká Británie

Rok vzniku: 2013

Délka: 261 minut

Původní název: Sherlock: Third Season

Společnost: Hartswood Films

Natáčeno: Aldwych Underground Station, Aldwych, Holborn, Londýn, Velká Británie / St. Bartholomew’s Hospital, Londýn, Velká Británie / Goldney Hall, Bristol, Velká Británie / Swinhay House, North Nibley, Gloucestershire, Velká Británie / Swinhay House, North Nibley, Gloucestershire, Velká Británie / Heron Tower, Bishopsgate, Londýn, Velká Británie / Giovannis Restaurant, Cardiff, South Glamorgan, Wales, Velká Británie

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD5 16:9 (1,78:1)

Bonus: žádný