Bohemia Motion Pictures – The Boy

Společnost Bohemia Motion Pictures v pondělí 27. června 2016 nabízí za 299,- Kč horor The Boy. Jeho dům. Jeho pravidla. Nerespektuj je a zemřeš.

Greta je mladá Američanka, která začne po svém příjezdu do Anglie pracovat jako chůva v odlehlé vesnici uprostřed nekonečných lesů. Po nástupu na místo zjistí, že osmiletý chlapec, o kterého se má starat, je porcelánová panenka v životní velikosti. Jeho rodiče mu věnují stejnou péči jako jejich předchozímu živému, který před dvaceti lety zemřel a s jehož smrtí se stále nemohou vyrovnat.

the_boy_01

the_boy_02

the_boy_03

the_boy_04

Rodiče pro Gretu připraví seznam činností, podle kterého má o chlapce-panenku pečovat. Gretě je ovšem list nejprve k smíchu a dělá si z přísných pravidel legraci. Až po řadě rušivých a nevysvětlitelných událostí si Greta s hrůzou uvědomí, že práce chůvy v této rodině bude asi její nejhorší noční můra. Vypadá to, že panenka je skutečně naživu!

Na csfd.cz 62 procent: Vcelku příjemná záležitost, na kterou se v rámci žánru dobře kouká.

Žánr: Horor / Mysteriozní / Thriller

Země původu: USA / Čína / Kanada

Rok vzniku: 2016

Původní název: The Boy

Světová premiéra: 20. ledna 2015 – USA, Los Angeles, Kalifornie

Kinopremiéra v ČR: 18. února 2016

Délka: 93 minut

Režie: William Brent Bell

Scénář: Stacey Menear

Produkce: Oren Aviv, Matt Berenson, Adam Fogelson, David Kern, Roy Lee, Gary Lucchesi, John Powers Middleton, Eric Reid, Tom Rosenberg, Jackie Shenoo, Robert Simonds, Donald Tang, Zhongjun Wang, Zhonglei Wang, Jim Wedaa, Richard S. Wright

Hudba: Bear McCreary

Kamera: Daniel Pearl

Střih: Brian Berdan

Kostýmy: Jori Woodman

Společnost: Huayi Brothers Pictures / Lakeshore Entertainment / STX Entertainment / Vertigo Entertainment

Natáčeno: Kanada

Hrají: Lauren Cohan (Greta Evansová), Rupert Evans (Malcolm), James Russell (Brahms Heelshire), Jim Norton (pan Heelshire), Diana Hardcastle (paní Heelshireová), Ben Robson (Cole), Jett Klyne (dítě Brahms), Lily Pater (Emily Cribbsová), Matthew Walker (taxikář), Stephanie Lemelin (Sandy), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (2,40:1, podle imdb.com 2, 35:1)

Bonus: žádný