Soutěž se společností North Video

Ceny z minulé soutěže již doputovaly do místa určení, je nejvyšší čas na něco dalšího. Ti pozornější si dozajista všimli, že jsme zase o kousek dál a u titulů společnosti North Video přinášíme detailnější informace a v měsíčních přehledech lze nalézt s předstihem podrobný plán vydávaných titulů. Je tomu tak proto, že jsme tímto vydavatelem byli vyzváni ke spolupráci – a aby z toho něco hmatatelného bylo také pro čtenáře webu, stalo se North Video sponzorem další soutěže. 

Takže soutěžit se bude o následující tituly (ovšem dopředu upozorňujeme, že každý z pěti výherců dostane náhodný mix několika kousků z uvedených DVD):

 

Riskantní plán

 

Johnny Mnemonic

 

Větší než život

 

V záběru

 

Café Society

 

Pohnutí

 

Dopisy od vraha

 

Múza

 

Co žere Gilberta Grapea

 

Odvážný hřebec Archer

 

Dům z karet

 

Anna Karenina

 

Otrok

 

Město žen

 

Pocit

 

Medvědí vodopády

 

Svatý z Fort Washingtonu

 

Noční vlak

 

Padlí andělé

 

Krev zmizelého

A nyní tedy již k samotné soutěži:

V letošním roce se společnost North Video zařadila mezi české filmové distributory. Otázky naší soutěže se proto týkají tří zajímavých premiér, které North Video ve spolupráci s HCE uvádí do našich kin v roce 2010.

Špatnej polda 

Letos v dubnu měl českou premiéru snímek ŠPATNEJ POLDA (The Bad Lieutenant: Port of Call New Orleans). Terence McDonagh, detektiv oddělení vražd, obětoval své padesátidolarové spodky, aby po hurikánu Katrína zachránil jednoho z vězňů před utonutím. Byl za to povýšen, z akce si však odnesl chronickou bolest zad a slušnou závislost na koksu. Droguje, paktuje se s mafiány a holduje hazardu. Přitom platí za nejlepšího poldu v New Orleans. Je zároveň na dně i na vrcholu.

otázka 1.

 

Král filmových kritiků Roger Ebert zařadil ŠPATNÝHO POLDU mezi deset nejlepších filmových počinů roku. Jak se jmenuje herec, který ve snímku vytvořil jednu ze svých nejlepších filmových rolí?

Nejlepší z Brooklynu 

V květnu naše kina uvedla drama NEJLEPŠÍ Z BROOKLYNU. Odehrává se v prostředí městského policejního sboru a vypráví poutavý příběh o tom, jak jednoduché je někdy překročit hranici oddělující zákon a zločin. Režisér Antoine Fuqua (Training Day, Odstřelovač) opět nabídl strhující thriller ze života policistů ve městě, které údajně nikdy nespí.

otázka 2.

 

Pověstný Brooklyn je nejlidnatějším městským obvodem

a) New Yorku

b) Washingtonu

c) Las Vegas

Expendables 

Každý z nich umí holýma rukama zabít člověka. Dohromady tvoří neporazitelné komando, které za sebou zanechává spoušť … Silvester Stallone, hvězda, která už nějaký pátek platí za respektovaného vyvolávače starých časů, se rozhodl získat k zajímavé spolupráci všechny bývalé i současné akční hrdiny Hollywoodu, aby se společně pokusili vzkřísit ducha osmdesátek. S napětím očekávaná novinka s názvem THE EXPENDABLES (Postradatelní) jednoznačně aspiruje na to stát se „ikonou akčních filmů." Česká kinopremiéra se chystá na 19. srpna. 

otázka 3.

 

Dokážete si již dnes tipnout, která z megastar světového akčního filmu ve snímku EXPENDABLES nevystupuje?

a) Sylvester Stallone

b) Arnold Schwarzeneger

c) Bruce Willis

d) Jean-Claude Van Damme

e) Dolph Lundgrean

f) Mickey Rourke

Své odpovědi na soutěžní otázky pečlivě vyplňte spolu se svým jménem a adresou do připraveného formuláře nejpozději do 20:00 hodin 31. července 2010. Zúčastnit se mohou čtenáři s korespondenční adresou v ČR, každý soutěžící se může v soutěži zúčastnit pouze jednou (duplicitní odpovědi budou z losování vyřazeny).

Ti z vás, kteří správně odpoví na všechny tři otázky, splní výše uvedené podmínky a na které se navíc usměje štěstí při losování, se mohou těšit na ceny věnované společností North Video.

A ještě radu nakonec:

Inspiraci ke správným odpovědím hledejte na stránkách http://dvd.northvideo.cz/default.asp