Reflex – Cesta do středu Země

Některá témata jsou věčná a vděčná. Filmů s tímto názvem, že by vidlemi mohl přehazovat, hned několik dokonce se stejným rokem vzniku. S podporou časopisu Reflex vydává Hollywood Classic Entertainment ve čtvrtek 8. července 2010 za cenu 59,- Kč TV zpracování příběhu Cesta do středu Země.

Píše se rok 1870. Manželka si najímá antropologa (a zároveň dobrodruha), aby jí pomohl vypátrat manžela, která zmizel při hledání cesty do středu Země.

 

Obal DVD je obšírnější:

Napínavá výprava do neznáma. Manžel Marthy Dennisonové je již čtyři roky pohřešován. Ačkoliv jej chtějí prohlásit za mrtvého, je Martha stále přesvědčena, že její muž žije. Spolu s uznávaným antropologem Jonathanem Brockem se vydají na Aljašku, kde se prý nachází cesta do samého středu Země. Jejich výpravu čekají podivuhodné zážitky a objevy, o jakých se nikomu ani nesnilo! 

Byť jen mírně podprůměrné hodnocení, diváci plivou a plivou: Tohle v tom středu Země mělo navěky zůstat, i na televizi příšernost a urážka nebohého Julese Verna… Kromě názvu to s předlohou nemá nic společného, je úžasné sledovat, jak se profesor Otto Lidenbrock z Hamburku stal Jonathanem Brockem, jeho synovec Axel se stal Abelem, dánský průvodce Hans Bjelke se proměnil v Sergeje Petrova a jak expedice, která původně začala na Islandu na konci června, začíná na Aljašce v září. Zlatá verze z roku 1959! Tvůrčí licence nemá nic společného se zcela jiným příběhem. Pokud hledáte něco, u čeho usnout, pak možná…

 

Žánr: Akční / Dobrodružný / Drama / Sci-fi

Země původu: USA

Rok vzniku: 2008

Délka: 90 minut

Původní název: Journey to the Center of the Earth

Světová premiéra: 27. ledna 2008 – USA

Režie: T. J. Scott

Námět: Jules Verne

Scénář: Thomas Baum, William Gray

Produkce: Robert Halmi Jr., Robert Halmi Sr., George Horie, Matthew O’Connor, Lisa Richardson, Michael Shepard

Hudba: René Dupéré, Ella Louise Allaire, Martin Lord Ferguson

Kamera: Philip Linzey

Střih: Allan Lee

Kostýmy: Nancy Bryant

Společnost: RHI Entertainment / Reunion Pictures

Natáčeno: Vancouver, British Columbia, Kanada

Hrají: Rick Schroder (Jonathan Brock), Victoria Pratt (Martha Dennisonová), Peter Fonda (Edward Dennison), Steven Grayhm (Abel Brock), Mike Dopud (Sergei Petkov), Jonathan Brewer (Wakinta), Elyse Levesque (Emily), Richard Side (Solomon Smith), Carmen Moore (kněžka), Ken Kirzinger (bojovník), Jorge Vargas (strážce Wakinta), Simon Baker (zachránce Wakinta), a další

Údaje o DVD neznámé:

Zvuk: Dolby Digital anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný (podle imdb.com 1,78:1)

Bonus: