Magic Box – Mune: Strážce Měsíce

Společnost Magic Box v úterý 12. července 2016 za 199,- Kč nabídne také animák Mune – Strážce Měsíce. Sluneční, měsíční svit, je čas snít!

Aniž by o to žádal, je malý Mune, snílek a šibal, v bájném světě jmenován strážcem Měsíce, tedy tím, kdo přináší noc a bdí nad sny. Mune ale přitahuje katastrofy a omylem umožní strážci temna, aby ukradl Slunce. S pomocí hrdého strážce Slunce Sohona a křehké Ciry se Mune vydává za neobyčejným dobrodružstvím, jež z něj učiní legendu mezi strážci!

mune_strazce_mesice_01

mune_strazce_mesice_02

mune_strazce_mesice_03

mune_strazce_mesice_04

Jinými slovy:

Co by se stalo, kdyby jednoho rána slunce nevyšlo? Anebo kdyby měsíc najednou zmizel a zapomněl rozsvítit všechny hvězdy a noční oblohu? Tvůrci filmu Kung Fu Panda vytvořili jednu z nejkouzelnějších digitálních animací současnosti a přinášejí kouzelný příběh sympatického strážce Měsíce jménem Mune. Ten dělá vše pro obnovu světa po tom, co zlé temné síly ukradnou Slunce! Umí sice mluvit tiše a jemně našlapovat, ale jeho obdiv k Měsíci a láska k ženě jeho snů z něj udělá nezastavitelného hrdinu, pro něhož byl zrozen! Tento milý příběh si užije celá rodina.

Na csfd.cz 68 procent: Originální svět, zajímavá animace, jednoduchý příběh.

Náhled zadní strany

Žánr: Animovaný / Fantasy / Rodinný

Země původu: Francie

Rok vzniku: 2014

Původní název: Mune, le gardien de la lune

Světová premiéra: 6. prosince 2014 – Francie (Forum des images)

Kinopremiéra v ČR: 3. září 2015

Délka: 82 minut

Režie: Alexandre Heboyan, Benoît Philippon

Scénář: Jérôme Fansten, Benoît Philippon

Produkce: Charlotte Corrigan, Alexandre de La Patellière, Mathieu Delaporte, Frédérique Dumas-Zajdela, Brice Garnier, Jean-Bernard Marinot, Grégoire Melin, Cédric Pilot, Olivier Rakoto, Dimitri Rassam, Aton Soumache, Alexis Vonarb

Hudba: Bruno Coulais

Střih: Isabelle Malenfant

Společnost: Onyx Films / Kinology / ON Animation Studios / Orange Studio

Hlasy v původním znění: Omar Sy (Sohone), Izïa Higelin (Cire), Michaël Gregorio (Mune), Benoît Allemane (Yule), Féodor Atkine (Leeyoon), Damien Boisseau – Patrick Prejean (Munův otec), Eric Hérson-Macarel (Necross), Michel Mella (Mox), Fabrice Josso (Spleen), Jean-Claude Donda (Xolal), Patrick Poivey (Phospho), Patrice Dozier (Krrrack), Emmanuel Curtil (Zucchini), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky, slovensky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD5 16:9

Bonus: žádný