North Video – Bizoni na tahu

North Video se přidává k těm, kteří představují vcelku neznámé filmy hereckých hvězd. Z katalogu společnosti Universal v pátek 9. července 2010 za 69,- Kč v digipackovém balení nabídne DVD Bizoni na tahu, kde se představuje v jedné ze svých prvních rolí Bill Murray jako novinářská legenda Hunter S. Thompson.

Trochu vyšinutý novinář Dr. Hunter S. Thompson se na svém ranči zuřivě snaží dokončit příběh o svém advokátovi Carlu Lazlovi. Při psaní článků nezapomíná na neuvěřitelně bláznivé situace, které prožil nejen se svým advokátem.

Bitka v soudní síni, útěk oknem z nemocnice, ragby v hotelovém pokoji? Žádný problém! Tenhle novinář to totiž v hlavě opravdu nemá v pořádku. A to si ještě často bere na pomoc drogy, alkohol a násilí…

 

Hunter S. Thompson (18.7.1937 – 20.2.2005) byl americký žurnalista a autor slavného románu Strach a hnus v Las Vegas. Je považován za zakladatele tzv. gonzo jouranlism, stylu reportáže, v němž se reportér stává hlavním aktérem a ústřední postavou článku. Byl pověstný svou vášní pro zbraně, drogy a alkohol – a také svým opovržením k autoritám.

 

Zahraniční hodnocení přes 60 procent, na csfd.cz 85: Málo známý (a o mnoho starší) předchůdce filmu Strach a hnus v Las Vegas Terryho Gilliama. Tři relativně samostatné příběhy s důrazem na reálie tehdejší doby. Hodně závislé na tom, zda (a případně jak velkým) jste fanouškem toho bláznivého novináře.

Zadní strana obalu 

Žánr: Biografický / Komedie

Země původu: USA

Rok vzniku: 1980

Délka: 95 minut

Původní název: Where the Buffalo Roam

Světová premiéra: 25. dubna 1980 – USA

Režie: Art Linson

Námět: Hunter S. Thompson (povídky The Banshee Screams for Buffalo Meat and Strange Rumblings in Aztlan)

Scénář: John Kaye

Produkce: Mack Bing, Art Linson

Hudba: Neil Young

Kamera: Tak Fujimoto

Střih: Christopher Greenbury

Kostýmy: Eddie Marks

Společnost: Universal Pictures

Hrají: Peter Boyle (Carl Lazlo), Bill Murray (Dr. Hunter S. Thompson), Bruno Kirby (Marty Lewis), Rene Auberjonois (Harris), R. G. Armstrong (soudce Simpson), Danny Goldman (portýr), Rafael Campos (Rojas), Leonard Frey (recepční), Leonard Gaines (fanoušek), Otis Day aka De Wayne Jessie (muž), Mark Metcalf (Dooley), Jon Matthews (Billy Kramer), Joe Ragno (Willins), Quinn K. Redeker (pilot), Lisa Taylor (Ruthie), Danny Tucker (agent oddělení narkotik), Jon Acevedo (hippie), Phillip L. Allan (chlapec), Lee Allen (reportér), Juli Andelman (Alice), Janit Baldwin (Mary), Bruce Paul Barbour (pracovník tajných služeb), Marsha Bissler (stewardka), Jack Caddin (Rojasův muž), David Castle (dlouhovlasý chlapec), Linden Chiles (reportér), Caesar Cordova (Rojasův muž), Michael Cornelison (mladý reportér), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD5 16:9 (podle imdb.com 1,85:1)

Bonus: kinohity 2010. novinky, nejen pro nejmenší, dále nabízíme