Europe Production – Peklo začíná na zemi

Po prodlouženém víkendu přichází vydavatelství Europe Production ve středu 7. července 2010 s dalším příspěvek, tentokrát do edice Thriller, vychází film Peklo začíná na zemi za 69,- Kč. Budete chtít raději zemřít, než se ráno probudit! Na základě hororového bestselleru Hipnos od Javiera Azpeita.

Dr. Sánchez Blanch (Féodor Atkine) provozuje psychiatrickou léčebnu, kde se specializuje pomocí hypnózy na těžce citově narušené pacienty. Když u něj Beatriz Vargas (Cristina Brondo) přijme místo jako zdravotní sestra, rychle se spřátelí s mladou dívkou, která nebyla do té doby schopna komunikovat kvůli prodělanému traumatu.

Beatriz brzy zjistí, jakým způsobem jsou pacienti na klinice léčeni. Její nespokojenost s místními postupy má nakonec za následek konflikty s nadřízeným a spolupracovníky, z nichž někteří se ukazují být nebezpečnější, než si poprvé myslela.

Po smrti jednoho z pacientů, přichází do instituce policista Miguel, který se s Beatriz také spřátelí. Během vyšetřování však zjišťuje, že život mladé sestřičky je v hrozivém nebezpečí…

Zahraniční hodnocení mírně nad průměr: Vizuálně zajímavé až výtvarné, pacienti místo léčby umírají, sexy hlavní představitelka a velký zvrat na konci.

Žánr: Horor / Thriller

Země původu: Španělsko

Rok vzniku: 2004

Délka: 90 minut

Původní název: Hipnos

Světová premiéra: 8. října 2004 – Španělsko

Režie: David Carreras

Námět: Javier Azpeitia

Scénář: David Carreras, Juan María Ruiz Córdoba

Produkce: Pau Calpe, Eneko Lizarraga

Hudba: Óscar Maceda

Kamera: Xavi Giménez

Střih: Frank Gutiérerez

Kostýmy: Bina Daigeler

Masky: Gemma Planchadell

Dekorace: Josep Rosell

Efekty: Adolfo Vila

Společnost: DeA Planeta Home Entertainment / Filmax International

Hrají: Cristina Brond (Beatriz), Demián Bichir (Miguel), Marisol Membrillo (Elena), Julián Villagrán (Ulloa), Féodor Atkine (Dr. Sánchez Blanch), Natalia Sánchez (dívka), Carlos Lasarte (Zabala), César Nebreda (Chavi), Vicente Gil (poručník), Chus Leiva (sestra na sále), Marisa Duaso (blonďatá sestra), Beatriz Escalas (sestra na recepci), Alfonso Bayard (mladá sestra), María Rosario Molina (vrchní sestra), Joan Massotkleiner (inspektor), Cristina García (policistka 2), José Adell (velký chlap), Assumpció Ortet (žena), Rose Sherpac (pacientka se závratí), Inma Subira (pacientka s fóbií), Marieta Sánchez (pacientka 4), César Iván Endara (pacient  5), Josep Bertrán (pacient), Marina Escribano (pacientka s kleptomanií), Joaquín Ortega (pacient na invalidním vozíku), Miriam Monja (pacientka s anorexií), Ginés Bolívar (pacient 10), Francisco Javier Redón (pacient 11), Inma Llobregat (pacientka 12), Agurtzane Zallo (pacient), Rubens Piquer (pacient), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 španělsky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (podle imdb.com 2,35:1)

Bonus: Trailer, Teaser, Film o filmu