Sony – Smrtící selhání

Společnost Sony vydává další televizní (opět Hallmark) film Smrtící selhání v pátek 9. července 2010, cena se bude odvíjet od způsobu balení – 60,- Kč či 70,- Kč. Dva doktoři bojují za dramatických okolností proti bizarnímu smrtelnému počítačovému, který má na svědomí první mrtvé. Za pár hodin mohou zemřít miliony lidí. Najdou Nick se Samanthou zdroj zákeřného zabijáka dřív, než bude pozdě?

Jen pár dnů chybí do dne, kdy má mamutí společnost v oblasti špičkových technologií vypustit do světa revoluční internetový systém Digicron, o němž se soudí, že bude znamenat převrat ve světě telekomunikací a to nejen proto, že umožní majiteli příjem pěti set kanálů kabelové televize a snadné konání konferencí na dálku.

 

Konkurenční firma pochopitelně nespí, jejich právníci a manažeři diskutují v Seattlu o strategiích, nezbytných pro udržení na trhu, ve chvíli, kdy bude Digicron uvolněn na trh. Jejich nechuť je neskrývaná a zcela otevřená, a jejím odrazem je také agresivní marketingová kampaň, která by jim měla pomoci. Což jim ovšem nebrání, aby sami ke svým poradám nepoužívali beta verzi Digicronu. Přímo uprostřed jednání však náhle všichni začnou lapat po vzduchu a během několika sekund zemřou děsivou smrtí, když se doslova rozpadnou.

 

Společně s policisty se k případu dostane se záchrankou doktor Nick Baldwin, ale velmi záhy je budova obklíčena armádou, uzavřena do karantény a tým vedený šéfkou virologického oddělení americké armády doktorkou biologie Samanthou Carter se pustí do vyšetřování původu tajemných úmrtí.

 

Pomáhá jí také Baldwin, který na ni udělá dojem svými znalostmi, protože je čirou náhodou expertem v oboru virologie, který přišel o kariéru, když se navzdory rozkazu snažil v Africe pomoci lidem odsouzeným k smrti v karanténě. Společně se jim podaří zjistit, že smrt způsobil upravený počítačový vir přenášený před monitor do očního nervu a že původně počítačový virus ničící databáze upravil do podoby destruktivní organické podoby vyšinutý génius pracující na systému Digicron.

 

Pokusí se zabránit katastrofě, kterou by znamenalo masové rozšíření Digicronu. Smrtelných případů však neustále přibývá. I oni sami se ocitají v ohrožení života. Začíná závod s časem.

Imdb.com 45, csfd.cz 25 procent: Smrtící virus se šíří televizním vysíláním a dvojice hrdinů zachrání Ameriku a tím i celý svět. Takovou pitomost můžou natočit jenom Američani. Herci jsou tak toporní, že člověka napadá, jestli to nejsou roboti. A to reklamní slogany tvrdí, že se tvůrci inspirovali Akty X…

Žánr: Akční / Mysteriozní / Thriller

Země původu: USA

Rok vzniku: 1999

Délka: 88 minut

Původní název: Fatal Error

Světová premiéra: 28. března 1999 – USA

Režie: Armand Mastroianni

Námět: Ben Mezrich (román "Reaper")

Scénář: Rockne S. O’Bannon

Produkce: Richard D. Arredondo, Ted Babcock, Stephanie Germain, Ron McGee, Peter Sadowski, Robert M. Sertner, Erik Storey, Randy Sutter, Frank von Zerneck

Hudba: Ron Ramin

Kamera: David Geddes

Střih: Peter V. White

Kostýmy: Carla Hetland

Společnost: Stephanie Germain Productions / TBS Superstation / Von Zerneck Sertner Films

Natáčeno: Vancouver, British Columbia, Kanada

Hrají: Antonio Sabato Jr. (Nick Baldwin), Janine Turner (Dr. Samantha Carterová), Robert Wagner (Albert Teal), Jason Schombing (Charlie), Malcolm Stewart (Jack Doulan), David Lewis (Ned Henderson), Brian Linds (Rusty), Peter Bryant (Kemper), Brian Jensen (Pierce), Michael Puttonen (Tarrance), Chris Nelson Norris (Kobritz), Catherine Lough Haggquist (Tealova asistentka), Ken Camroux (Brodney), Michael St. John Smith (Dr. Stein), Don Thompson (pan Saunders), Colleen Winton (armádní mluvčí), Jane Perry (mluvčí ATM), Tom Shorthouse (Max Morley), Alexander Pollock (Grandson), Mary Black (paní Morleyová), Boyan Vukelic (Eddie), Mark Schooley (policista), Kimberly Unger (dopravní policistka), Kendall Cross (právnička), Wyatt Page (právník), Andrew Binks (právník), Barry Mickelson (právník), Judith Maxie (právnička), Clayton Dean Watmough (právník), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky  

Titulky: česky pro neslyšící  

Obraz: barevný PAL DVD5 4:3

Bonus: žádný