Magic Box – Ceremoniář

Společnost Magic Box v úterý 26. července 2016 nabídne za 149,- Kč český film Ceremoniář. Hořká komedie s Janem Hrušínským v hlavní roli.

Jan Hrušínský v groteskním příběhu muže, který se náhodou ocitl v nejvyšších mocensko-politických kruzích a stal se tak účastníkem nebezpečné hry.

Kdo je ten suverénní muž, který s neobvyklou elegancí a překvapující profesionalitou začal jednoho dne obsluhovat na recepcích nejvyšších vládních a stranických špiček? Odkud se vzal, jaké má úkoly a kdo ho jimi pověřil? Těmito otázkami si budou ve filmu lámat hlavu členové tajných služeb, důležití i nepodstatní poskokové mocných, kteří jsou přesvědčeni, že znají každý článek důmyslně neprůhledného řetězu vztahů a kompetencí centrálně řízeného státu. Než dojde k překvapivému odhalení tajemného ceremoniáře, žijícího dvojím životem, zdaří se mu ještě poslední kousek: monstrózní mystifikace (mimochodem založená na skutečné události z konce padesátých let minulého století), jejíž důsledky nemohou být jiné než tragické.

ceremoniar_01

ceremoniar_02

ceremoniar_03

ceremoniar_04

Budete mu fandit a budete se o něj bát…

Na csfd.cz 63 procent a komentáře od totálního odpadu po nadšení z nečasového podobenství o totalitě.

Náhled zadní strany z webu PNS

Žánr: Komedie

Země původu: Česká republika

Rok vzniku: 1996

Kinopremiéra v ČR: 2. května 1996

Délka: 99 minut

Režie: Jiří Věrčák

Asistent režie: Lucie Blažková

Pomocná režie: Magdalena Čechová

Námět: Eva Kantůrková (epizoda z románu Černá hvězda)

Scénář: Eva Kantůrková, Jiří Věrčák

Dramaturgie: Lída Hustolesová

Produkce: Alice Nemanská, Petr Koliha, Zuzana Vrbová, Simona Machytková

Hudba: Josef Spitzer

Kamera: Josef Špelda

Asistent kamery: Miloslav Hurt

Druhá kamera: Jan Kváča

Střih: Zdeněk Patočka

Zvuk: Pavel Dobrovský

Kostýmy: Ivana Brádková

Masky: Květa Holasová

Architekt: Ivana Špeldová

Hrají: Jan Hrušínský (František Valeš), Jana Paulová (Helenka), Jana Švandová (Eva Grábová), Olga Schmidtová (Františkova maminka), Jiří Krampol (Miloš), Jiří Klem (šéf protokolu), Rostislav Kuba (šéf ochranky), Oldřich Vlček (šéf tajné služby), Milan Riehs (tajný), Ladislav Potměšil (Ministerský předseda K.), František Němec (první muž ve státě), Barbora Štěpánová (dcera Prvního), Jan Vala (vedoucí restaurace), Gabriela Wilhelmová (referentka), Ladislav Gerendáš (štamgast), Jaroslav Sypal, Jan těšitel (kameraman), Mojmír Maděrič (štamgast), Stanislav Bouchner (štamgast), Jana Staňková, Jiří Kaftan, a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 česky

Titulky: česky pro sluchově postižené

Obraz: barevný PAL DVD9 4:3

Bonus: žádný