Blue Sky Film – Moje krev

Společnost Blue Sky Film nabízí ve čtvrtek 8. července 2010 za 69,- Kč v balení slimbox další příspěvek Edice strachu a krve Moje krev. Když chceš přežít, musíš do toho dát všechno. Aby přežila, musí se stát jednou z nich…

Rodina sériových vrahů zadržuje mladou ženu, která hledala otce, jehož nikdy nepoznala.

 

Dívka Summer hledá svého otce, kterého nikdy nepoznala. Jedinou stopou je psaní, které poslal její matce z městečka Massey. Když dorazí do města, odkud byl dopis posílán, má konflikt s policií, když se pokusí krást v obchodě. Pomůže jí sympatický mladík Tom. Rozhodne se u něj přespat.

 

Příjemný večer se ale zvrhne v boj o život. Psychicky vyšinutý Tom ji uvězní ve své "lidské zahradě". Tou je špinavý sklep a v něm další dívka Amber, už na pokraji smrti.

 

Zoufalou situaci se Summer rozhodne řešit lstí. Pomalu s Tomem navazuje vztah a čeká na příležitost utéct.

 

Postupně získává větší svobodu a může se pohybovat po celém domě, kde žije Tom se svou matkou Gaiou. Situaci ale zkomplikuje příchod Tomova otce Ganta.

 

Psychologický horor navazuje na klasické snímky tohoto žánru jako je Mlčení jehňátek nebo Misery nechce zemřít. Do poslední chvíle udržuje napětí a překvapující závěr vyráží dech!

 

Reklamní slogany zjevně jako obvykle hodně přehánějí, do Oscara má tohle hodně daleko, hodnocení kolísá kolem 50 procent: Ono to asi není tak úplně špatné, ale tenhle subžánr je dnes absolutně vyšťavený. A tohle rozhodně není film, který by ho nějak oživil. Neskutečně zbytečný film, kde není nic, co by nebylo jinde a lépe. Asi to většina herců točila zadarmo a podle toho to vypadá (natočeno za 15 dní). Kdo ale tohle rád, může filmu dát šanci.

Žánr: Horor / Thriller

Země původu: Kanada

Rok vzniku: 2009

Délka: 88 minut (asi sestřih, zahraniční prameny udávají 91 minut)

Původní název: Summer’s Blood / Summer’s Moon

Režie: Lee Demarbre

Scénář: Travis Stevens, Sean Hogan, Christine Conradt

Produkce: Neil Bregman, Cinthia Burke, Curtis Crawford, Pierre David, Sarah Deline, Robert Menzies, Donald Osbourne, E. Andrew Pecs, Travis Stevens

Hudba: Steve Gurevitch

Kamera: Ioana Vasile

Střih: Andre Coutu

Kostýmy: Andy Tait

Společnost: Zed Filmworks

Natáčeno: Ottawa, Ontario, Kanada

Hrají: Ashley Greene (Summer Matthewsová), Peter Mooney (Tom Hoxey), Barbara Niven (Gaia Hoxeyová), Stephen McHattie (Gant Hoxey), Peter Michael Dillon (Darwin), Cinthia Burke (Jessie), Paul Whitney (šerif), Sean Tucker (Cliff), Daniel Simpson (barman), Teri Loretto (Twila), Danielle Kind (Amber), Allison Graham (krasavice), Cathy Symonds (šlapka), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (1,85:1)

Bonus: žádný