Filmag horor – Brána do pekel

Jak už to tak někdy bývá, sejde se víc do evidence víc filmů se stejným názvem, i když toho moc společného nemají. Filmag ve středu 28. července 2010 za 59,- Kč v ediční řadě Horor ve slim krabičce nabízí televizní film Brána do pekel. V temných jeskyních číhá samotné peklo! Brutální filmové triky v nejlepší tradici italské školy.

Horor patří do série, která nesla titulek film "presentata" da Lucio Fulci, i když s většinou takto uváděných filmů neměl tento režisér nic společného.

Po sedmi stech letech se znovu probouzí sedm prokletých mnichů umučených inkvizicí, aby brutálně obětovali sedm nic netušících kacířů. Jako fénixové vstávají z popela v hlubinách země a pátrají po svých obětech.

V ten samý čas vstupuje do jeskynního komplexu pod starým kostelem skupinka speleologů snažící se zachránit svého ztraceného kolegu, který chtěl pokořit rekord v době pobytu v izolaci v podzemí. Hledačská čtveřice se spojí s dvojicí studentů geologie a vydají se do labyrintu.  Žádný z nich netuší, co na ně ve zdánlivě opuštěném podzemí čeká.

Další podivuhodnost se 40 procenty. Zahraniční recenze praví: Nízký televizní rozpočet a příběh o skupině idiotů, která vleze do labyrintu jeskyní, kde náhodou narazí na středověký oltář. Kromě několika slušných gore efektů je možno zbytek spláchnout do záchodu. Herci se tam motají, jako by byli přítomni náhodou, mezi perly směšnosti patří vulkanické výtrysky plynů nebo sandály namísto pracovní obuvi…

Zadní strana obalu 

Žánr: Horor

Země původu: Itálie

Rok vzniku: 1989

Délka: 90 minut

Původní název: Le porte dell’inferno / The Hell’s Gate

Režie: Umberto Lenzi

Scénář: Umberto Lenzi, Olga Pehar

Produkce: Antonio Lucidi, Lugi Nannerini

Hudba: Piero Montanari

Kamera: Sandro Mancori

Střih: Vanio Amici

Speciální efekty: Giovanni Corridori

Společnost: Alpha Cinematografica

Hrají: Barbara Cupisti (Erna), Pietro Genuardi (Paul), Lorenzo Majnoni (Manfred), Giacomo Rossi-Stuart (Dr. Johns), Gaetano Russo (Maurizio), Andrea Damiano (Laura), Mario Luzzi (Theo), Paul Muller (mnich), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 italsky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL 4:3 (1,33:1)

Bonus: