Filmexport Home Video – Její lékař

Ve středu 7. září 2016 společnost Filmexport Home Video po prázdninové pauze nabízí za 99,- Kč další novinku pro pamětníky, komedii Její lékař.

Vlasta Janatová je dcera velkostatkáře, která miluje úspěšného a bohatého malíře Pavla Hoduru. Její matka si ale v mládí prožila nešťastný románek s malířem, a proto je nyní vůči všem výtvarníkům naladěna nepřátelsky, takže jí už žádný nesmí na oči. Hodura by si Vlastu rád vzal za manželku, ale návštěvy u jejích rodičů se bojí; navíc matka chce Vlastu provdat za souseda Kudláčka, jehož vášní jsou sportovní automobily.

Při návštěvě u Janatových se Vlastina kamarádka a spolužačka z konzervatoře Jarmila rozhodne kamarádce pomoci a představí Hoduru jako lékaře a svého manžela… Lež však plodí další lži. Následuje řada záměn a komických situací, než se milenci konečně stanou oficiálními snoubenci.

Hodura v roli lékaře předstírá před Vlastinou matkou, že měl pacienta malíře, který mu vyprávěl historii své dávné lásky, na niž nemohl zapomenout. Janatová uvěří, že mluví o jejím bývalém milenci, a rázem změní svůj názor na malíře. Nakonec si Hoduru natolik oblíbila, že se nezlobí, ani když se prozradí jeho a Jarmilin podvod. Souhlasí s jeho sňatkem s Vlastou. Jarmila se zasnoubí s letcem, který se na statku Janatových zotavoval po havárii letadla. Jen nešťastnému Kudláčkovi místo nevěsty zůstane pouze auto a pes…

Téma vydávání se za někoho jiného je v prvorepublikových filmech více než časté, ovšem Hugo Haas rozhodně patří k mistrům tohoto oboru. Ústřední trojici Haas – Baarová – Nedošínská výborně doplňuje skvělý Jindřich Plachta a mile roztržitý Ludvík Veverka.

Na csfd.cz 64 procent: Nadčasový humor a šťastná herecká konstelace.

Žánr: Komedie

Země původu: Československo

Rok vzniku: 1933

Délka: 107 minut

Kinopremiéra v ČR: 22. prosince 1933

Režie: Vladimír Slavínský

Scénář: Otakar Hanuš, Vladimír Slavínský

Námět: Bedřich Vrbský (divadelní hra Zázračný lékař)

Hudba: Josef Kumok

Kamera: Jan Stallich

Střih: Antonín Zelenka

Zvuk: Bedřich Poledník

Architekt: Štěpán Kopecký

Společnost: Ufa

Hrají: Hugo Haas (akademický malíř Pavel Hodura), Jindřich Plachta (velkostatkář Jan Janata), Antonie Nedošinská (Janatova žena Antonie), Lída Baarová (Janatových dcera Vlasta), Vladimír Borský (letec ing. Prokop Vacek), Ludvík Veverka (velkostatkář Kudláček, automobilový závodník), Míla Reymonová (konzervatoristka Jarmila Ventová), Jan W. Speerger (šafář u Janatů Šimbera), Jan Sviták (sekční šéf JUDr. Boleslav Letnianský), Jan S. Kolár (žurnalista Jan Evangelista Pánek), Jaroslav Bráška (MUDr. Freiberg), Světla Svozilová (služka Stáza), Luigi Hofman (komerční rada Rybák), František Černý (továrník Martinec, zájemce o obraz), Lola Jeřábková (starostova chromá neteř), Jindřich Fiala (nemocný venkovan), Josef Kytka (nemocný venkovan), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 česky

Titulky: česky pro neslyšící

Obraz: černobílý PAL DVD5 4:3

Bonus: žádný