Magic Box – Mamon

V neděli 6. listopadu 2016 je v nabídce společnosti Magic Box za 149,- Kč také 2 DVD s televizním seriálem Mamon. Pravdu najdeš mezi řádky.

Šestidílný thriller z produkce HBO.

Hlavním hrdinou příběhu je novinář, který se zabývá kauzou kolem významného státem řízeného podniku. Při zajišťování podkladů ke vznikající reportáži narazí novinář na kontroverzní informace týkající se jeho vlastního bratra, který je do skandálního případu osobně zapleten.

mamon_01

mamon_02

mamon_03

mamon_04

V Central Energy, energetickém gigantu s významnou státní účastí, se schyluje k privatizaci. Proces provází nemalý zájem veřejnosti, který vzbudil článek investigativního novináře Petra Vlčka, bratra generálního ředitele této společnosti. Záhadná úmrtí, strach, odhodlání a osobní zájmy – to vše je společným jmenovatelem Mamonu, české verze úspěšného norského formátu.

Kriminální thriller Mamon je napínavé drama plné zdánlivě nesouvisejících událostí rozehraných rozporuplnými postavami a reflektující ekonomickou, politickou a společenskou realitu posledních pětadvaceti let. Privatizace, korupce, tunelování, pravda – od devadesátých let hojně skloňované termíny – v hlavní roli dynamického příběhu plného věrohodných vyšetřovacích postupů, morálních dilemat, obětování, strachu, napětí a nebezpečí, které hrozí každému, kdo se ve vybrané společnosti chová, jako by neměl co ztratit.

Epizody:

1: Oběť (25. 10. 2015), 2: Abrahám (1. 11. 2015), 3: Oheň (8. 11. 2015), 4: Děti (15. 11. 2015), 5: Kořeny (22. 11. 2015), 6: Pakt (29. 11. 2015)

Seriál je adaptací zahraniční předlohy, norské minisérie Mammon.

Na csfd.cz 80: K neuvěření, že je to natočeno u nás, vypadá to jak zahraniční produkce. K neuvěření, že je to podle zahraniční předlohy, všechno je to přesně jak u nás.

Žánr: Thriller / Drama / Krimi / Mysteriozní / TV seriál

Země původu: Česká republika

Rok vzniku: 2015

Délka: 337 minut

Režie: Vladimír Michálek

Scénář: Štefan Titka, Iva Klestilová, Ondřej Provazník, Hynek Trojánek

Produkce: Johnathan Young, Šárka Oujezdská, Vratislav Šlajer

Hudba: Karel Havlicek

Kamera: Martin Štrba

Střih: Olina Kaufmanová

Zvuk: Marek Hart, Viktor Prášil

Architekt: Jan Vlasák

Kostýmy: Josef Čechota

Masky: Tereza Prachařová

Společnost: HBO

Hrají: Matěj Hádek (Petr Vlček), Eva Leintbergerová (Stella Němečková), Gabriela Míčová (Eva Vlčková), Tereza Hofová (Jana Skálová, státní zástupkyně), Michal Dlouhý (Daniel Vlček), Daniel Tůma (Michal Vlček), Ondřej Malý (ministr Horváth), Dušan Sitek (Max), Jan Novotný (ředitel Doubrava), Pavel Gajdoš (Břéťa), Kateřina Burianová (matka Vlčková), Petra Jungmannová (Ivana Palcová – Tomanová), Petr Motloch (podnikatel Sito / Šrámek), Petr Halberstadt (čistič), Pavlína Štorková (Marie), Vladimír Krátký (otec Vlček), Igor Bareš (Aleš Toman), Martin Sitta (Josef Uher), Stanislav Gerstner (vyšetřovatel Stach), Igor Ondříček (Zpěváček), Jiří Vyorálek (Samuel Pleva), Jakub Koudela (Jan Šrámek), Lukáš Melnik (Jakub Zídek), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 česky

Titulky: česky pro sluchově postižené, anglicky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9

Bonus: Jak se točil seriál Mamon