Filmexport Home Video – Slávko nedej se!

V pátek 25. listopadu 2016 se na pultech ocitá další novinka společnosti Filmexport Home Video a za 99,- Kč je ke koupi komedie Slávko nedej se! Proměna ošklivého káčátka v „moderní dívku 1939“!

Lékárník Pavlovský má moderního a sportovně založeného syna Karla, rovněž lékárníka, kterého by rád oženil. Posílá ho proto do Kutné Hory ke svému příteli Řepovi, který má dceru ve věku na vdávání – doufá, že se Řepova dcera Miroslava synovi zalíbí a dojde ke sňatku. Miroslava je však dívka přísně vedená svými konzervativními rodiči a postrádá proto jakýkoliv šarm. Karel, tělem i duší sportovec, mladý moderní muž, je Miroslavou zděšen a nehodlá s ní mít nic společného.

Karel se v rodině setká také se strýcem Ambrožem, který žije dvojím životem. Ve dne je vážným starším mužem a v noci tajně prchá, aby mohl vystupovat v místním divadle. Karel, znechucený Miroslavou, se vydá s Ambrožem na flám. Protože však trochu přebere, omylem skončí v křesle v dívčině pokoji, kde je ráno objeven.

Pan Řepa Miroslavu a Karla prohlásí za snoubence a vzápětí odjíždí se ženou na přednáškové turné. Miroslavu krutě zamrzí zjevná Karlova nechuť ke sňatku s ní. Využije nepřítomnosti rodičů a během několika týdnů se změní za pomoci cvičení, kadeřníka a nového oblečení v moderní dívku Slávku. Rodiče jsou po návratu její proměnou zděšeni. Se vším se však smíří, když zjistí, že s touto dívkou se Karel již rád ožení.

Na csfd.cz 56 procent: Průměrná komedie, remake filmu a Anny Ondrákovou.

Žánr: Komedie

Země původu: Československo

Rok vzniku: 1938

Délka: 72 minut

Kinopremiéra v ČR: 20. ledna 1939

Režie: Karel Lamač

Asistent režie: Josef Zezulka

Námět: Jan Oliva

Scénář: Felix Achille de la Cámara, Václav Wasserman

Produkce: František Jerhot

Hudba: Eman Fiala

Kamera: Ferdinand Pečenka, Otto Heller

Střih: Gina Hašler

Zvuk: Vilém Taraba

Architekt: Štěpán Kopecký

Společnost: Meissner

Hrají: Theodor Pištěk (přírodní lékař ze záliby Zvonimír Řepa), Anna Letenská (Renata, Řepova žena), Věra Ferbasová (Miroslava, zvaná Slávka, dcera Řepových), Jára Kohout (strýc Ambrož), Antonín Novotný (magistr farmacie Karel Pavlovský), Marie Norrová (studentka a zpěvačka Alena Skalská), Helena Bušová (Eva zvaná Leskulinka), Eva Prchlíková (Věra zvaná Šmudlík), Ella Nollová (papírnice Nováková), Milada Smolíková (soukromnice Bartošová), Eman Fiala (fotograf Silaba), Jindřich Láznička (redaktor Vysekal), Fanda Mrázek (herec divadla Komedie Janda Pilát), M. D. Ladmanová (vedoucí rytmiky VŠS Dagmar), Jaroslav Sobota (asistent oddílu VŠS), ), Ota Motyčka (kupec z Malína Louda), František Černý (obchodník z Malína Březina), Josef Příhoda (herec Bulíř), František Paul (uvaděč Vonásek), Josef Zora (nápověda Chudoba), Alois Dvorský (zákazník v lékárně), Karel Kolár (lékárník Bořivoj Pavlovský, otec Karlův otec), ), Helena Svirtová (služka u Řepů Marijánka), Josef Waltner (ředitel operetního divadla), Josef Zezulka (inspicient), Slávka Fenclová (číšnice od Tří kavek a fotomodelka), Ferry Seidl (divák na volejbalu), Jiří Hron (divák na volejbalu), Jan Černý (divák na volejbalu), Setleři, a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 česky

Titulky: česky pro neslyšící

Obraz: černobílý PAL DVD5 4:3

Bonus: žádný