Blesk – Inju, bestie ve stínu

Bývalo to dřív nějaké jednodušší, všechno stálo v rámci vydavatele stejně, DVD se honosila logem příslušného deníku, ve čtvrtek s podporou Reflexu byla řada príma dokumentů. Teď každý den jinak velká obálka s jinou cenou a H.C.E. má v jeden den hned dva tituly v edičním plánu. Kromě 12 by za za 59,- Kč by měl být v prodeji podle náhledu obalu s logem Blesku ve čtvrtek 22. července 2010 také film Inju, bestie ve stínu.

Podle románu japonského autora Ranpoa Edogawy natočil Schroeder v Japonsku svůj další francouzský film.

 

Na prostoru mysteriózního thrilleru s prvky filmu noir rozvíjí příběh francouzského spisovatele, který přijíždí do japonského Kjóta představit svůj nový románový bestseller.

Snímkem odehrávajícím se na pomezí reality a fikce režisér vzdává poctu žánrovým filmům, ale také propojování prvků evropské a asijské kultury.

 

Schroeder ve stylovém zpracování filmu hledá společné výrazové prostředky mezi japonskou a francouzskou kinematografií.

Podobně jako ve svých předchozích filmech i zde autor vytváří osobitý obraz násilí a sexuality jako tematických i formálních prvků moderního pojetí filmových žánrů.

 

V zahraničí kolem 55 procent, u nás skoro 70: Pocta klasickým mysteriózním detektivkám, prolínání fikce s fikcí. Tajemný a fascinující příběh o hledání mistra manipulace, „neexistujícího" japonského spisovatele Shundei Oe, v jehož románech důsledně vždy vítězí zlo…

Původně avizovaný obal 

Vnitřní strana obalu

Zadní strana obalu 

Žánr: Mysteriozní / Thriller

Země původu: Francie / Japonsko

Rok vzniku: 2008

Délka: 101 minut

Původní název: Inju, la bête dans l´ombre

Světová premiéra: duben 2008 – Itálie (Venice Film Festival)

Kinopremiéra v ČR: 4. září 2008

Režie: Barbet Schroeder

Námět: Rampo Edogawa (román "Injû")

Scénář: Jean-Armand Bougrelle, Frédérique Henri, Barbet Schroeder, Eitan Arrusi

Produkce: Saïd Ben Saïd, Vérane Frédiani, Franck Ribière

Hudba: Jorge Arriagada

Kamera: Luciano Tovoli

Střih: Luc Barnier

Společnost: Cross Media / La Fabrique de Films / SBS Films

Natáčeno: Kanazawa, Japonsko / Tokio, Japonsko

Hrají: Benoît Magimel (Alex Fayard), Lika Minamoto (Tamao), Shun Sugata (inspektor Fuji), Maurice Bénichou (agent Alexe Fayarda), Yuna Abe (Geiko), Shinpei Asanuma (vydavatel), Takumi Bando (japonský pasák), Guillaume Binggeli (student Sorbonny), Jun Era (taxikář), Shho Fujimura (majitelka čajovny), Yoriko Fujisaki (gejša), Toshi Fujiwara (Toyama – tlumočník), Tomonobu Fukui, Kana Harada (mladý Maiko), Erika Hirai (gejša), Ren Hisa (hráč), Shoko Imayoshi (gejša), Ryo Ishibashi (Ryuji Mogi), Yusuke Iwamoto (Mogiho strážce), Gô Jibiki (žurnalista), Asami Kaneda (gejša), Reika Kirishima (Kumiko), Sawa Masaki (gejša), Eri Murakoshi (gejša), Reiko OoWada (gejša), Shinji Ozeki (Ichiro), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 francouzsky+japonsky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (1,85:1)

Bonus: žádný