Filmexport Home Video – Svatební cesta

Filmexport Home Video, v podstatě jediný vydavatel, který své novinky dosud uvádí především prostřednictvím trafik, ve středu 8. února 2017 chystá za 99,- Kč další komedii s názvem Svatební cesta. Roztomilý příběh jedné svatby s „překážkami“ – v hlavních rolích s A. Mandlovou a E. Gerovou.

Spadne-li nevěstě při zkoušce závoj na zem, neznamená to pro nastávající manželství nic dobrého… To se ukáže hned po sňatku Heleny s profesorem Arturem Čejkou ve vlaku na svatební cestě.

Helena Frýdlová se chystá ke sňatku. Její ženich, milý a seriózní profesor Artur Čejka, jde v předvečer svatby na procházku. Na břehu řeky zabrání v sebevraždě mladé herečce Kátě Holanové, která marně shání angažmá a je už úplně bez prostředků.

Po obřadu odjíždějí Čejkovi na svatební cestu. Ve vlaku Artur znovu potkává Káťu, která jede na černo a uprosí ho, aby jí koupil jízdenku. Čejka s ní proto vystoupí v Brně z vlaku a ten jim ujede i s novomanželkou, která musí příbuzným v Bratislavě představit svého manžela – ber kde ber….

Helena přemluví náhodného spolucestujícího, mladého sportovce Evžena Gregora, aby se na jeden večer vydával za jejího novomanžela. Ubytují se v hotelu a Evžen je představen jako Čejka. Když dorazí Artur a Káťa, nedorozumění se vysvětlí. Helena s Káťou se dokonce spřátelí. Artur je však nyní nucen vydávat se za Gregora, což vede k mnoha problémům. Po společně prožitém večeru se Káťa s Evženem sblíží. Gregorův otec, ředitel divadla, nabídne Kátě angažmá a jeho syn sňatek…

Na csfd.cz 64 procent: Dobový průměr, přinášející v krajně nejistém čase chvilku oddechu.

Žánr: Komedie

Země původu: Československo

Rok vzniku: 1938

Délka: 94 minut

Kinopremiéra v ČR: 28. října 1938

Režie: Vladimír Slavínský

Asistent režie: Antonín Kubový

Námět: Vladimír Slavínský, Rudolf Kautský

Scénář: Vladimír Slavínský, Rudolf Kautský

Produkce: Jan Sinnreich

Hudba: Luděk Pacák

Kamera: Jan Roth

Střih: Antonín Zelenka

Zvuk: Josef Zora

Architekt: Štěpán Kopecký

Společnost: Slavia-film

Hrají: Eva Gerová (Helena Čejková rozená Frýdlová), Růžena Šlemrová (Helenina matka), Adina Mandlová (herečka Káťa Holanová), František Krištof-Veselý (profesor Artur Čejka), Marie Ptáková (Blažková, Čejkova bytná), Stanislav Strnad (mistr šermu Evžen Gregor), Jan W. Speerger (strýc Petr), Milada Gampeová (teta Emilie), František Paul (Tonelli, učitel šermu), Karel Postranecký (vrchní číšník v Carltonu), Vladimír Pospíšil-Born (ředitel hotelu Carlton Lorenz), Václav Piskáček (portýr v Carltonu), Vladimír Štros (průvodčí ve vlaku), Marie Přikrylová (pasažérka ve vlaku), Josef Steigl (spící pasažér), Jan Černý (železničář), Miroslav Kryštof-Kutina (Jiří, Čejkův příbuzný), Drahomíra Hůrková (služka Věra Rohlíčková), Robert Ford (ředitel divadla, Evženův otec), Josef Bělský (tajemník Velké zpěvohry Mudroch), Miloš Šubrt (divadelní sluha), Jiří Hron (šofér), Josef Kotalík (host na svatební hostině), L. Procházková (host na svatební hostině), Oldřich Kovář (herec Velké zpěvohry), Lída Klímová (herečka Velké zpěvohry), Josef Kobík (hotelový holič), Ada Dohnal (vrchní číšník), Lída Slavínská (host v hotelu), Jana Romanová (přítelkyně u vlaku), Fanča Lopatová (přítelkyně u vlaku), Marie Geblerová (přítelkyně u vlaku), Jaroslav Bráška (divák ve Velké zpěvohře), Viktor Socha, Orchestr Joe Venclů, a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 česky

Titulky: česky pro neslyšící

Obraz: černobílý PAL DVD5 4:3

Bonus: žádný