Hollywood Classic Entertainment – Bratři

Máme tu další čerstvou novinku z katalogu H.C.E. v digipackovém balení FilmPremiéra za 99,- Kč. Tentokrát je důkazem toho, že na trafiková DVD lze dostat i letošní kinopremiéry drama Bratři, které vychází v pátek 30. července 2010. Válka změnila jejich životy. Navždy.

Film natočený podle příběhu dánského filmu Brødre z roku 2004. Herecké hvězdy Tobey Maguire, Natalie Portman a Jake Gyllenhaal se sešli ve strhujícím filmovém příběhu rodiny, kterou čeká tragédie, bolest a ostrý souboj dvou bratrů. Starší syn Sam je sestřelen při misi v Afghánistánu a je považován za mrtvého. Jeho okouzlující žena najde přítele v manželově bratrovi Tommym. Nečekané idyle udělá konec návrat Sama, který sice přežil, ale změnil se k nepoznání….

Pýchou rodiny Cahillů je starší syn Sam – otec dvou malých dcerek, vzorný manžel a hlavně – mariňák, který tráví dvě třetiny roku na zahraničních misích. Zato mladšímu synovi, lehkomyslnému Tommymu, který je častěji ve vězení než doma, nemůže otec Cahill přijít ani na jméno.

Přesto je to právě Tommy, kdo se ujme Samovy rodiny poté, co je vrtulník jeho bratra sestřelen v Afghánistánu a Sam prohlášen za mrtvého. Péče o druhé pomalu mění potížistu Tommyho ve zodpovědného strýčka, který více než na sebe myslí na své neteře, ale také na svou švagrovou Grace. Zoufalství a bolest ze ztráty bratra a manžela začne ty dva k sobě přitahovat, jenže oba se za to stydí a bojí se, co nastane…

Jen co se truchlící rodina pomalu navrací do života, objeví se ztracený Sam. Je to však skutečně Sam, kdo se vrátil? Z kliďase a slušňáka udělalo kruté mučení, jež podstoupil v zajetí, agresivního uzavřeného podivína, trpícího záchvaty paranoie a děsícího vlastní děti.

Role bratrů jakoby se obrátili a jejich střet je nevyhnutelný. Je možná cesta zpátky? Je vůbec ještě možné spravit zpřetrhané vazby? Odpustit a jít dál? Odpověď nabízí emocemi nabité drama, které si v ničem nezadá s klasickými řeckými tragediemi.

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Mezi 70 až 80 procenty: Téma už sice velmi opotřebované, ale zpracované bez zbytečně velkých gest. V některých momentech dokáže vyvolat mrazení v zádech. Úžasné herecké výkony. Tentokrát opravdu povedený remake.

Zadní strana obalu

Žánr: Drama / Thriller / Válečný

Země původu: USA

Rok vzniku: 2009

Délka: 101 minut (1:40:20)

Původní název: Brothers

Světová premiéra: 3. prosince 2009 – Izrael

Kinopremiéra v ČR: 4. února 2010

Režie: Jim Sheridan

Námět: Susanne Bier, Anders Thomas Jensen (film „Brødre“)

Scénář: David Benioff

Produkce: Matt Battaglia, Michael De Luca, Mark Fischer, Scott Fischer, Ryan Kavanaugh, Jeremiah Samuels, Zach Schiff-Abrams, Sigurjon Sighvatsson, Tucker Tooley

Hudba: Thomas Newman

Kamera: Frederick Elmes

Střih: Jay Cassidy

Kostýmy: Durinda Wood

Společnost: Lionsgate / Relativity Media / Sighvatsson Films / Michael De Luca Productions / Palomar Pictures

Natáčeno: Abiquiu, New Mexico, USA / College of Santa Fe – 1600 Saint Michaels Drive, Santa Fe, New Mexico, USA / Garson Studios, College of Santa Fe – 1600 Saint Michaels Drive, Santa Fe, New Mexico, USA / Glorieta, New Mexico, USA / Las Vegas, New Mexico, USA / Los Alamos, New Mexico, USA / Santa Clarita, California, USA / Santa Fe, New Mexico, USA / Zia Pueblo, New Mexico, USA

Hrají: Jake Gyllenhaal (Tommy Cahill), Natalie Portman (Grace Cahillová), Tobey Maguire (kapitán Sam Cahill), Clifton Collins Jr. (major Cavazos), Bailee Madison (Isabelle Cahillová), Sam Shepard (Hank Cahill), Mare Winningham (Elsie Cahillová), Taylor Geare (Maggie Cahillová), Patrick Flueger (vojín Joe Willis), Jenny Wade (Tina), Carey Mulligan (Cassie Willisová), Omid Abtahi (Yusuf), Navid Negahban (Murad), Ethan Suplee (Sweeney), Arron Shiver (A. J.), Ray Prewitt (Owen), Rebekah Wiggins (námořnice), Carrie Fleming (námořnice), Sheila Ivy Traister (pilotka), Chad Brummett (kopilot), Jason E. Hill (poručík Sanderson), Kevin Wiggins (námořní kaplan), Yousuf Azami (vůdce Talibanu), James D. Dever (seržant Major Dever), a další

Menu DVD

Údaje o DVD:

Výběr kapitol

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: česky

Nastavení zvuku a titulků

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (2,40:1, podle imdb.com 2,35:1)

Bonus: rozhovory, upoutávka

Bonusy