Magic Box – Fantastická zvířata a kde je najít

V úterý 8. srpna 2017 nabízí společnost Magic Box za 199,- Kč potterovskou odbočku Fantastická zvířata a kde je najít. Z kouzelnického světa J.K. Rowlingové.

Objevte novou éru kouzelnického světa před Harrym Potterem™

Tajemné síly ohrožují ulice New Yorku roku 1926, a hrozí tak odhalení čarodějnické komunity. Mlok Scamander právě přijíždí do města na závěr své celosvětové pouti za výzkumem a záchranou magických tvorů. Když nic netušící nečar Jacob Kowalski omylem nechá několik Mlokových zvířat uniknout, musí parta neočekávaných hrdinů pochytat rozprchlé tvory ještě předtím, než někoho zraní. Srážka s Temnými silami je však zřejmě nevyhnutelná.

V roce 1926 se kouzelnický svět v New Yorku ocitá ve stále rostoucím nebezpečí. Cosi tajemného za sebou nechává v ulicích města zkázu a hrozí prozrazením kouzelnického společenství členům společnosti Second Salemers, fanatické frakci No-Majů – americký výraz pro mudly, usilující o jejich potírání. A mocný černokněžník Gellert Grindelwald, poté kdy vyvolal chaos v Evropě a vytratil se, není teď nikde k nalezení. Mlok Scamander, který nic netuší o rostoucím napětí, přijíždí do města na konci své výpravy kolem světa, která měla za úkol zkoumat a zachraňovat magická zvířata, z nichž některá jsou bezpečně zajištěna v magicky skrytých prostorách jeho zdánlivě tuctového koženého kufříku. Ale k potenciální pohromě dojde ve chvíli, kdy nic netušící No-Maj Jacob Kowalski nedopatřením vypustí některá Mlokova zvířata do již tak rozbouřeného města – a tohoto závažného porušení Zákona o utajení okamžitě využije bývalá bystrozorka Tina Goldsteinová, která v tom spatřuje svou šanci na opětovné získání místa vyšetřovatelky. Události však naberou zlověstný obrat ve chvíli, kdy Percival Graves, tajemný ředitel oddělení Kouzelnické bezpečnosti při kongresu Magical Congress of the United States of America začne podezřívat Mloka… i Tinu. Mlok a Tina, ze kterých se nyní stali spojenci, společně s Tininou sestrou Queenie a jejich novým No-Majským přítelem Jacobem vytvoří skupinu nepravděpodobných hrdinů, kteří musí získat Mlokova chybějící zvířata zpět dříve, než přijdou k úrazu. Ale v sázce je mnohem víc, než si tito outsideři – nyní označení za uprchlíky – kdy dokázali představit, protože při plnění své mise se dostávají do střetu s temnými silami, které by mohly přivést svět kouzelníků a No-Majů až na pokraj války.

Na csfd.cz 74 %: Zavedenou značku je třeba těžit, než vychladne. Opisuje se, kde se dá, bez ohledu na logiku, bez ohledu na to, jestli neznalý divák stíhá vnímat a chápat – hlavně, že se něco pořád na plátně děje.

Žánr: Dobrodružný / Fantasy / Rodinný

Země původu: Velká Británie / USA

Rok vzniku: 2016

Délka: 127 minut

Původní název: Fantastic Beasts and Where to Find Them

Světová premiéra: 8. listopadu 2016 – Kanada, Toronto

Kinopremiéra v ČR: 17. listopadu 2016

Režie: David Yates

Námět: J. K. Rowling

Scénář: J. K. Rowling

Produkce: Neil Blair, David Heyman, Steve Kloves, Tim Lewis, J. K. Rowling, Rick Senat, Michael Sharp, Lionel Wigram

Hudba: James Newton Howard

Kamera: Philippe Rousselot

Střih: Mark Day

Kostýmy: Colleen Atwood

Natáčeno: St George’s Hall, Liverpool, Merseyside, Velká Británie / Liverpool, Merseyside, Velká Británie / Cunard Building, Liverpool, Velká Británie / Leavesden Studios, Leavesden, Hertfordshire, Velká Británie / Cardington Airship Hangars, Bedfordshire, Velká Británie

Společnost: Heyday Films / Warner Bros.

Hrají: Eddie Redmayne (Newt Scamander), Sam Redford (celní úředník), Tim Bentinck (svědek), Tristan Tait (reportér), Colin Farrell (Percival Graves), Tom Clarke Hill (fotograf), Matthew Sim (fotograf), Katherine Waterston (Tina – Porpentina Goldsteinová), Samantha Morton (Mary Lou), Dan Fogler (Jacob Kowalski), Ezra Miller (Credence Barebone), Faith Wood-Blagrove (Modesty Bareboneová), Jean Murray (Chastity Bareboneová), Cory Peterson (zaměstnanec banky), Lucie Pohl (sekretářka), Peter Breitmayer (pan Bingley), Jake Samuels (bankovní ostraha), Max Cazier (mladík), Dan Hedaya (Red), Christy Meyer (průvodkyně), Carmen Ejogo (Seraphina Picqueryová), Kevin Guthrie (pan Abernathy), Ronan Raftery (Langdon Shaw), Tom Hodgkins (Barker), Jon Voight (Henry Shaw Sr.), Josh Cowdery (Henry Shaw Jr., senátor), Ellie Haddington (paní Espositoová), Alison Sudol (Queenie), Martin Oelbermann (Heinrich Eberstadt), Gemma Chan (Madame Ya Zou), Christian Dixon (Momolou Wotorson), Wunmi Mosaku (Beryl), Ron Perlman (Gnarlack), Zoë Kravitz (Lestrange), Johnny Depp (Gellert Grindelwald), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky, rusky, slovensky

Titulky: česky, anglicky pro neslyšící, estonsky, litevsky, lotyšsky, portugalsky (Evropa), rusky, slovensky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (2,35:1 – 720×576)

Bonus: Magizoolog se setkává s fantastickými zvířaty