Bohemia Motion Pictures – Putování tučňáků: Volání oceánu

Ve čtvrtek 26. října 2017 je na pultech z katalogu společnosti Bohemia Motion Pictures za 299,- Kč pokračování přírodovědného trháku Putování tučňáků: Volání oceánu. Revoluční technologie a ještě roztomilejší hlavní hrdinové.

Příběh malého tučňáka, připravujícího se na svou první cestu k moři, nás zavádí do ledového království vzdálené Antarktidy. Tak jako každý tučňák, i náš hrdina naslouchá tajemnému volání, které ho vábí na dalekou pouť do neznáma. V zásadních chvílích dospívání jsou mu oporou matka a moudrý otec, který díky svým zkušenostem a autoritě dodává odvahu i dalším členům skupiny a pomáhá jim čelit těžkostem a nástrahám.

Pokračování oscarového snímku Putování tučňáků natočil režisér Luc Jacquet v rozlišení 4K, s využitím nejmodernějších technologií včetně ponorek a dronů. Dobrodružství nejodlehlejších částí naší planety se mu díky tomu podařilo zachytit tak, jak bylo ještě před několika lety nemyslitelné.

Na csfd.cz 75 procent: Drsná krása.

Žánr: Dokument

Země původu: Francie

Rok vzniku: 2017

Původní název: L’empereur

Světová premiéra: 5. února 2017 – Francie, Paříž

Kinopremiéra v ČR: 6. dubna 2017

Délka: 81 minut

Režie: Luc Jacquet

Produkce: Laurent Baujard, Yves Darondeau, Vincent Demarthe, Pierre-Emmanuel Fleurantin, Christophe Lioud, Emmanuel Priou

Hudba: Cyrille Aufort

Kamera: Jérôme Bouvier, Yanick Gentil, Luc Jacquet, Laurent Chalet, Jérôme Maison, Guillaume Chamerat

Střih: Charléne Gravel, Ange-Marie Revel

Společnost: Bonne Pioche Cinéma / Paprika Films / Wild-Touch Production / The Walt Disney Company / Orange Cinéma Séries / France 3

Hlas vypravěče: Lambert Wilson, česky Tomáš Hanák

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 francouzsky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD5 16:9 (2,39:1)

Bonus: žádný