Bohemia Motion Pictures – Pěkně blbě

Ve čtvrtek 12. dubna 2018 nabízí Bohemia Motion Pictures za 299,- Kč další titul ze svého katalogu Pěkně blbě. Je těžké udobřit se s holkou, když je v kómatu.

Kumail je stand-up komik, příležitostný řidič Uberu a největší fanoušek Akt X. Emily studuje psychologii, má skvělý smysl pro humor a rozhodně se teď nechce vázat. Alespoň do chvíle, než vyrazí na večer stand-up komiků. Duchapřítomný Kumail Emily okamžitě padne do oka, a i když oba tvrdí opak, brzy je jasné, že nepůjde jen o záležitost na jednu noc. Nadějně se rozvíjející vztah ale naruší záhadná nemoc, která Emily uvrhne do umělého spánku. Teprve v nemocnici se potkává Kumail s jejími svéráznými rodiči, kteří měli o svém nastávajícím zeti rozhodně jiné představy. Přes počáteční nedůvěru se však Kumailem postupně sbližují, což generuje řadu zábavných situací.

Chytrá romantická komedie z produkce Judda Apatowa (40 let panic, Zbouchnutá) vypráví skutečný příběh populárního amerického komika, který hraje ve filmu sám sebe. Film se stal na festivalu Sundance 2017 diváckým hitem a kritici o něm mluví jako o nejvtipnější love story roku.

Na csfd.cz 75 procent: Výborně zvládnutý mix vážna, srandy a romantiky.

Žánr: Komedie / Drama / Romantický

Země původu: USA

Rok vzniku: 2017

Původní název: The Big Sick

Délka: 119 minut

Světová premiéra: 20. ledna 2017 – USA (Sundance Film Festival)

Kinopremiéra v ČR: 13. července 2017

Režie: Michael Showalter

Scénář: Emily V. Gordon, Kumail Nanjiani, Kurt Braunohler

Produkce: Judd Apatow, Glen Basner, Ben Browning, Amanda Glaze, Emily V. Gordon, Barry Mendel, Kumail Nanjiani, Jeremy Kipp Walker

Hudba: Michael Andrews

Kamera: Brian Burgoyne

Střih: Robert Nassau

Kostýmy: Sarah Mae Burton

Společnost: Apatow Productions – Films / FilmNation Entertainment / Story Ink

Natáčeno: Chicago, Illinois, USA

Hrají: Kumail Nanjiani (Kumail), Zoe Kazan (Emily), Holly Hunter (Beth), Ray Romano (Terry), Anupam Kher (Azmat), Zenobia Shroff (Sharmeen), Adeel Akhtar (Naveed), Bo Burnham (CJ), Aidy Bryant (Mary), Kurt Braunohler (Chris), Vella Lovell (Khadija), Myra Lucretia Taylor (sestřička Judy), Jeremy Shamos (Bob Dalavan), David Alan Grier (Andy Dodd), Ed Herbstman (Sam Highsmith), Shenaz Treasury aka Shenaz Treasurywala (Fatima), Rebecca Naomi Jones (Jesse), Kuhoo Verma (Zubeida), Mitra Jouhari (Yazmin), Celeste Arias (Denise), Shana Solomon (sestřička Bette), Jeff Blumenkrantz (Dr. Wright), Linda Emond (Dr. Cunninghamová), Holly Chou (Dr. Whelanová), Andrew Pang (Dr. Spellman), Alison Cimmetová (Dr. Plattová), Lawrence Ballard (Dr. Lewin), Shunori Ramanathan (Sumera), Susham Bedi (Tina, Khadijova matka), Rahul Bedi (Farhan, Khadijův otec), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL 16:9 (1,85:1)

Bonus: žádný