DVD HIT – Vrah se vrací

Dalším ohlášeným filmem InterSonicu z řady DVD HIT v ediční řadě Svět krimi s číslem 11 má být Vrah se vrací za 59,- Kč. I po smrti živý. Vyšlo až v sobotu 2. října 2010.

Inspektor Don Morrell je posedlý případem psychopatického vraha Whitmana, který trpí utkvělou představou, že byl vyvolen Bohem, aby jako temný světec v jeho jménu zbavoval Zemi bezbožných. Právě Morrell, jako bývalý student teologické fakulty, byl jediný, kdo ho dokázal díky svým znalostem náboženství pochopit, vypracovat jeho profil a nakonec ho po namáhavém stíhání po sedmi letech také dopadnout.

 

Před soudem, který vynese na povrch všechny Whitmanovy zločiny a šokuje nejen diváky, ale také porotce, je odsouzen k trestu smrti v plynové komoře. Přestože se Don Morrell účastní popravy, může si po jejím provedení vydechnout?

Zanedlouho se totiž zdá, že Whitman vstal z mrtvých, aby se pomstil všem, kteří se podíleli na jeho případu a postarali se o jeho cestu do plynové komory. Každý považuje Morrella za blázna, když se pokouší přesvědčit svého nadřízeného kapitána Barnetta, že je vrah stále naživu. Nikdo mu nevěří, ale když porotci v jeho případu umírají jeden po druhém, a to stejný způsobem, jakým by vraždil Whitman, je jasné, že ve městě buď řádí jeho věrný napodobovatel, nebo on sám.

 

Morrella, který se znovu vydá po vrahových stopách, čeká šokující odhalení. Skutečnost je taková, že byl Whitman zachráněn tajnou vládní skupinou, která ho chtěla vyškolit na vraha, který by pro ně pracoval, ale hrubě Whitmana podcenili, protože ten jim po krátkém výcviku utekl a rozhodl se vyřídit si účty s lidmi, kteří se pokusili zmařit jeho bohem vyvolenou misi. S porotci, se soudcem, s Morrellem i prokurátorkou, kterou je shodou okolností Morrellova bývalá manželka.

Jen mírně nad 40 procent: Podprůměrný standardní řemeslný béčkový thriller, přes slibný začátek většinou velká nuda.

Zadní strana obalu 

Žánr: Thriller

Země původu: Kanada / USA

Rok vzniku: 1999

Délka: 88 minut

Původní název: Blowback

Světová premiéra: 23. února 2000 – Argentina

Režie: Mark L. Lester

Scénář: Jeffrey Goldenberg, Bob Held, Randall Frakes

Produkce: Dana Dubovsky, Brian R. Etting, Mark L. Lester, Terese Linden Kohn, Gary A. Lowe, Jeff Sackman

Hudba: Sean Callery

Kamera: Jacques Haitkin

Střih: Christopher Roth

Kostýmy: Arlene Castillo

Společnost: American World Pictures / Lions Gate Films

Natáčeno: San Diego, California, USA

Hrají: Mario Van Peebles (inspektor Don Morrell), James Remar (John Matthew Whitman / Schmidt), Sharisse Baker-Bernard (detektiv Monica Ricciová), Gladys Jimenez (Charlotte Hart-Morrelová), David Groh (kapitán Barnett), Stephen Caffrey (agent Norwood), Stephen Poletti (soudce Paul Gant), Peter Allas (Ed Ackers), Leslie Harter Zemeckis (Sandra Carlowová), Jamie Kailani Bayot (Denise Greerová), Simon Rhee (Henry Dang), David Wright (pan Carlow), Tony Noakes (detektiv Swanson), Leonard Kelly-Young (ředitel věznice), Erynn Dana Daltonová (žena), Richard Stay (Noah Whitman), Bobby Field (svědek), Robert D. Rudd (agent Norwood), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: žádné

Obraz: barevný PAL DVD9 4:3

Bonus: trailery