FilmX – Serge Gainsbourg: Heroický život

Přichází duo dobrých filmů týdeníku Reflex v ediční řadě FilmX – ve čtvrtek 9. září 2010 za 99,- Kč vychází další novotou vonící film Serge Gainsbourg: Heroický život. Ponořte se do swingující Paříže 60. let!

Pyšné Francii zazpíval parodii Marseillaisy v rytmu reggae, v přímém přenosu si zapaloval cigarety bankovkami, svedl sex-symbol Brigitte Bardot v dobách její největší slávy, jeho duet s Jane Birkin "Je t´aime…" odmítli hrát v několika zemích kvůli obscénnímu textu.

Vnitřní strana obalu 

Serge Gainsbourg – provokatér a skandalista i skvělý hudebník a umělec. V porovnání s jeho životem jsou všichni pověstní rebelové 20. století jen vzteklé děti!

Koho urazil a svedl, jaké hity nesou jeho rukopis a kam až sahalo jeho charizma ukáže film Gainsbourg, který je stejně zábavný a bouřlivý jako celý Gainsbourgův život.

Vnitřní strana obalu 

Byl to jeden z mála opravdových rebelů šoubyznysu. Chlap, který žil najednou hned několik životů. Jako muzikant neuznával jeden styl, míchal jimi tak, že je nezařaditelný. Jako muž střídal ženy s nekonečnou lehkostí, byť často šlo o ty pro většinu smrtelníků nedosažitelné. A jako člověk byl tak zajímavý, že si vlastní film zasloužil už dávno.

Hodnoceno takřka 70 procenty: Velmi povedený režisérský debut, komiksově manýristický pseudoživotopis. Sice se Gainsbourgovi divák moc nedozví, ale odhalených ženských plno…

Zadní strana obalu 

Žánr: Biografický / Drama / Hudební

Země původu: Francie / USA

Rok vzniku: 2010

Délka: 130 minut

Původní název: Gainsbourg (Vie héroïque)

Světová premiéra: 20. ledna 2010 – Francie

Kinopremiéra v ČR: 22. dubna 2010

Režie: Joann Sfar

Námět: Joann Sfar (komiks)

Scénář: Joann Sfar

Produkce: Marc Du Pontavice, Matthew Gledhill, Didier Lupfer

Hudba: Olivier Daviaud

Kamera: Guillaume Schiffman

Střih: Maryline Monthieux

Kostýmy: Pascaline Chavanne

Společnost: One World Films / Studio 37 / Universal Pictures International / France 2 Cinéma / Lilou Films / Xilam Films / Uni Etoile 6 / Canal+ / France Télévision / Orange Cinéma Séries / Région Ile-de-France

Hrají: Eric Elmosnino (Serge Gainsbourg), Lucy Gordon (Jane Birkin), Laetitia Casta (Brigitte Bardot), Doug Jones (La Gueule), Anna Mouglalis (Juliette Gréco), Mylene Jampanoï (Bambou), Sara Forestier (France Gallová), Kacey Mottet Klein (Lucien Ginsburgová), Razvan Vasilescu (Joseph Ginsburg), Dinara Drukarova (Olga Ginsburgová), Philippe Katerine (Boris Vian), Deborah Grall (Elisabeth Levizkyová), Yolande Moreau (Fréhel), Ophélia Kolb (modleka), Claude Chabrol (hudební producent), François Morel (vedoucí internátu), Philippe Duquesne (Lucky Sarcelles), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 francouzsky, česky

Titulky: česky

Obraz: černobílý/barevný PAL DVD9 16:9 (podle imdb.com 2,35:1)

Bonus: