Reflex – Legendy Divokého západu – DVD 2 – Billy Kid

Hollywood Classic Entertainment v ediční řadě, podporované časopisem Reflex, přináší ve čtvrtek 16. září 2010 za 99,- Kč pokračování cyklu Legendy divokého západu. Druhé DVD dokumentu BBC konfrontujícího mýty a pravdu nese název Billy Kid. Nejslavnější pistolník.

Milenec, šprýmař, otec… a vrah? William Bonney, zvaný Billy Kid, byl milovaný všemi a stal se legendou Západu. Před svou smrtí v jedenadvaceti letech měl už na kontě sedm zabitých mužů.

Obrazovka z DVD

Tyto vraždy z něj udělaly nejhledanějšího muže v zemi. Přesto mu guvernér státu Nové Mexiko tajně slíbil milost. Proč?

Obrazovka z DVD

Doplňme z oficiálních pramenů:

V sedmdesátých letech 19. století byl americký Divoký západ rejdištěm vyděděnců a banditů. Amerika se tehdy vzpamatovávala z útrap občanské války a řídce osídlený kraj bez komunikací i bez účinného prosazování práva byl světem, kde rozhodovala síla a odvaha. Jedním z nejznámějších pistolníků v dějinách Divokého západu byl Billy Kid. Vraždy, kterých se dopustil, z něj udělaly nejhledanějšího muže v zemi. Za zabití okresního šerifa byl odsouzen k smrti. Přesto však mu guvernér státu Nové Mexiko Lew Wallace tajně slíbil milost. Proč? Nemohlo to být tak, že se skutečný Billy značně lišil od zlosyna, jakým ho vylíčily legendy? Zajímavé je, že současný guvernér státu uvažuje o obnovení procesu a přezkoumání důkazů, které vedly k Billyho odsouzení.

Tento jedinečný britský zpolahraný dokument odhaluje na základě podrobného zkoumání soudních nahrávek, dopisů a tiskových zpráv překvapivou pravdu o nechvalně proslulém pistolníkovi..

Zadní strana obalu

Žánr: Dokumentární / Biografický / Drama / Western

Země původu: Velká Británie / USA

Rok vzniku: 2006

Délka: 50 minut (49:11)

Původní název: The Wild West – Custer’s Last Stand

Světová premiéra: 2. března 2006

Režie: Tim Robinson

Scénář: Colin Swash

Produkce: John Farren, Mina Panic, Tim Robinson, Jim Spencer, Sias Wilson

Hudba: Will Parnell, John Waddell

Kamera: Tony Ephgrave, Neville Kidd

Střih: Gerard Evans, Adam Grant

Kostýmy: Ros Little

Společnost: British Broadcasting Corporation

Natáčeno: Andalucía, Španělsko

Hrají: David Leon (Billy the Kid), Clive Russell (šerif Brady), Damian O’Hare (Bob Ollinger), Sam Heughan (John Tunstall), Colin Stinton (Lew Wallace), Brian Doherty (Windy Cahill), Sean McKenzie (James William Bell), Finlay Robertson (Billy Campbell), Peter Brooke (Jim Carlyle), Ian Porter (Pat Garrett), Sebastian Knapp (Jimmy Dolan), Garrick Hagon (soudce Bristol), Morgan Deare (D. A. Rynerson), Philip Rosch (pan McSween), Sean Power (pan Chapman), Robert G. Slade (reportér), Michael Praed (vypravěč), a další

Menu DVD

Údaje o DVD:

Výběr kapitol

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: česky

Nastavení zvuku a titulků

Obraz: barevný PAL DVD5 16:9

Bonus: žádný